Kinderkamer opnieuw inrichten, what to do?

kinderkamer

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

‘’Mama, kloppen als je binnenkomt. Mijn barbiehuis staat voor de deur.’’ – De kinderkamer is zonder twijfel de favoriete plek van je kleine dreutel. Die paar vierkante meters zijn door je kind omgetoverd tot een waar speelparadijs. De ene dag wordt er hard gewerkt aan een Legowereld, de andere dag is de kamer veranderd in een compleet Barbieparadijs.

Aangezien je kleintje maar wat graag tijd doorbrengt in zijn of haar eigen kamertje, is het belangrijk om deze kamer zo leuk mogelijk in te richten. Maar hoe pak je dat creatief aan, zonder gelijk te diep in de buidel te tasten?

1. Ikea-bezoekje

Het is bijna een inkoppertje, maar na een dagje Ikea rijd je ongetwijfeld met een auto vol goedkope, leuke spulletjes terug. Neem je kind gezellig mee en breng een bezoekje aan de afdelingen voor ‘kids’. Ben je op zoek naar een nieuw bed omdat je kleintje binnen no-time uit zijn of haar bed is gegroeid? Een ruimtebesparende hoogslaper tik je al vanaf €150 euro op de kop. Ook is er een brede voorraad aan kasten, opbergmeubels, zitmeubels, verlichting en kinderspeelgoed. Is je kindje bijvoorbeeld een startende chef-kok? Neem een kijkje bij de ‘kinderkeukens’ waar allerlei keukentjes, keukengerei, servies en kassa’s te vinden zijn.

Heb je geen tijd om een dagje te shoppen? Pak op een rustige middag je MacBook uit de MacBook Air 11 inch hoes en bestel de gewenste aankleding van de kinderkamer gewoon online. Naast Ikea schaf je ook via Marktplaats de leukste spullen voor een mooi prijsje aan.

2. Elk hoekje is uniek

Nu de nieuwe spulletjes voor de kinderkamer binnen zijn, is het tijd voor de inrichting. Bepaal van tevoren goed hoe je de ruimte indeelt. Maak hierbij gebruik van verschillende ‘hoekjes’. Creëer bijvoorbeeld een slaaphoek, een knutselhoek, een speelhoek, een huiswerkhoek en een opberghoek. Zo geef je structuur aan de indeling van de kinderkamer en houd je het overzichtelijk voor je kleintje.

3. Wall of Happiness

Om extra kracht bij de fantasiewereld van je kind te zetten, is de aankleding van de muur in de kinderkamer een ideaal hulpmiddel. Gebruik bijvoorbeeld Disneybehang of verschillende muurstickers om de muur te decoreren. Om een persoonlijke touch te geven aan de kinderkamer, is het ook leuk om een fotomuur te maken van leuke momenten van jou en je kleintje. Pak je Xiaomi Redmi 3 hoesje erbij om je telefoon in de gewenste positie te plaatsen voor een perfecte foto. Print de foto’s zelf uit, of laat ze drukken bij bijvoorbeeld Hema en hang ze creatief op in de kinderkamer.

4. Perfecte gadgets

Hoe zorg je ervoor dat de kinderkamer de place to be wordt? Met gadgets! Je kind vermaakt zich uren met de kleinste gadgets en dat is zowel voor jou als je kleintje ‘heaven on earth’:

  • Speeltent: koop een uitklapbare speeltent van ongeveer €10,- en er zal letterlijk een wereld opengaan voor je kleintje. Voor je het weet staat de tent midden op een onbewoond eiland of is ‘ie omgetoverd tot een auto die over de hele wereld reist. The only limit is imagination.
  • Speelgoedkist: een kist gevuld met speelgoed is als een schatkist voor kinderen. Vul de kist met zoveel mogelijk gevarieerd speelgoed. Je kind zal zich ongetwijfeld uren vermaken.
  • Verkleedkleren: de ene dag als stoere piraat, de andere dag als prinses: met een voorraadje verkleedkleren word je kind ongetwijfeld een getalenteerd acteurtje.
  • Krijtbord/whiteboard: op een krijtbord of whiteboard kan je kleine zich helemaal uitleven. Een setje krijtjes in combinatie met een krijtbord koop je al vanaf €15,-. Klein prijsje voor een grote beleving.
  • Knutselen to the max: decoratiepapier, kartelschaartjes, glitterverf, strijkkraaltjes, stiften, potloden, kleurboeken. Het is voor je kleintje leuk om een eigen knutselhoekje te hebben waar nieuwe kunstwerken worden geboren. En als moeder bestaat er geen beter cadeau dan een speciaal a4’tje gevuld met allerlei stickers, knipsels en glitters.

Playtime means: time to relax

Wanneer je kind een paar uur verdwijnt in fantasieland, heb jij gelijk tijd om wat leuke dingen voor jezelf te doen. Shop online naar nieuwe outfits, accessoires, die leuke hoesjes die je al een tijd op het oog hebt of begin een nieuwe serie op Netflix.

Wat zijn bij jou de favoriete onderdelen van de kinderkamer? Laat het hieronder weten.

Foto kinderkamer via Shutterstock.

Deze blog is in samenwerking met smartphoneshoesjes.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*