Kerst DIY: Tips voor ouders van een kerstbaby!

kerstlabels geboortekaartjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Heb je onze nieuwe labels en sluitzegels voor kerst en Oud en Nieuw gezien? Zo maak je de geboortekaartjes van je kerstbaby helemaal speciaal!

Leuke idee voor kerstbaby’s

Ben jij binnenkort uitgerekend? Dan heb je kans dat je baby rond de kerst geboren wordt. Wat leuk!
Je familie en vrienden een kerstgroet brengen kan heel simpel! Vorig jaar zagen we dat de kerst- en nieuwjaarswensen aan de achterkant van het kaartje werden gezet als leuke afsluiter van het geboortekaartje. Maar je kunt er natuurlijk ook iets speciaals van maken!

1. Kerstlabels voor bij je geboortekaartje

Labels worden steeds populairder. En wat is er leuker om rond kerst speciale kerstlabels bij je geboortekaartje te doen? Bij hierbenik.nl kun je een makkelijk DIY-pakketje kopen bij je geboortekaartjes. Je kunt kiezen uit verschillende kerstlabels: wil je de trendy wit met gouden variant, of ga je liever voor stoer wit en kraft? Het touw krijg je er ook bijgeleverd!

Hoe ga je aan de slag:

  1. Knip het touw in stukken die groot genoeg zijn voor je kaartje (dit verschilt per grootte kaartje dat besteld kan worden, dus probeer het bij 1 kaartje uit)
  2. Windt het touwtje twee keer om het kaartje en maak een knoopje
  3. Haal de twee uiteinden van het touw door de twee labels heen
  4. Maak een strikje van de twee uiteindes van het touw.

Wil je alles een keer goed bekijken? We maakten een filmpje:

2. Kerst en Nieuwjaars sluitzegels

Een andere leuk manier om je familie en vrienden te verrassen is door het gebruik van een kerstsluitzegel. Met een gouden nieuwjaarswens of een leuke sneeuwsluitzegel maak je de envelop extra vrolijk. En moet je de gezichten eens voorstellen van je kennissen die de envelop krijgen en er helemaal vanuit gaan dat er een kerstkaart in zit… Wat een verrassing als de geboortekaart tevoorschijn komt?!

Je hebt keus uit de volgende leuke designs:
sluitzegels nieuwjaar kerstmis

3. Glitters of gouden confetti in de envelop

Kerst en Nieuwjaar zijn natuurlijk feestjes waar glitter en glamour voorop staat. Het is dan ook ontzetten leuk om gouden confetti of glitters toe te voegen aan de envelop. Wanneer je familie de envelop open maakt valt er gelijk een sprankelend feestje uit!

Deel je creatie op Facebook of Instagram

Heb jij een van de bovenstaande DIY’s geprobeerd? Wij vinden het leuk om te zien. Deel een foto van je kaartjes met ons op Facebook op Instagram en misschien plaatsen we jouw foto in op onze tijdlijn!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*