Fotoserie van een bijzonder ieniemienie-mensje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door fotografe Inge Berken

Dit is mijn eerste gastblog voor hippe-geboortekaartjes.nl en ik stel mezelf graag even voor. Mijn naam is Inge en ik doe al bijna tien jaar wat ik het liefste doe: het fotograferen van baby’s en kinderen. Daarnaast heb ik zelf ook nog een zoon, Sam (10) en een dochter Nina (15) en werk ik ook nog een paar uur in de week op de verlosafdeling van een groot ziekenhuis. Best hectisch, maar… ik zou het niet anders willen!

Graag wil ik je een greep uit een serie foto’s laten zien die ik gemaakt heb van een klein, prachtig pasgeboren jongetje in Amsterdam. De ouders hadden zelf een geboortekaartje ontworpen en hadden mijn hulp ingeroepen om deze te maken. Het liefst werk ik met accessoires van mijn klanten. Ik heb altijd wel wat basiskleden bij me, maar ik vind het veel leuker om iets persoonlijkers te gebruiken. Daarbij is mijn insteek dat ik het graag zo simpel en puur mogelijk wil houden. Heerlijk is het om het vertrouwen van de ouders te krijgen om compleet mijn eigen gang te gaan!

Babyfoto BabyfotoIk ga nooit op pad zonder mijn kleine warmeluchtkacheltje. Kleine ieniemienie-mensen vinden het heerlijk om zich te laten koesteren door de warme deken van lucht die over hen neerdaalt en dan is het een kwestie van tijd voordat ze zich overgeven aan een diepe slaap. De hulp van papa hierbij is trouwens heel erg handig.

Babyfoto

Babyfoto

Na de fotosessie kwam er nog een tante langs met een heerlijke pan pompoensoep en de uitnodiging of ik een kopje mee wilde eten. Zo’n aanbod sla ik natuurlijk niet af!

Een kraamweek blijft bijzonder. Twee mensen die net voor het eerst ouders zijn geworden en even helemaal in hun eigen coconnetje leven. En daar mag ik dan even deel van uitmaken. Als ik een newborn fotografeer speelt voor mij de klok even geen rol meer. Ik voeg me naar het ritme van de baby. Daarom plan ik ook altijd maar 1 fotosessie per dag zodat ik nooit de druk hoef te voelen van een eventuele volgende afspraak. Daarom kan er in een zeer ontspannen sfeer gefotografeerd worden en is er alle tijd voor het geven van een voeding.

Babyfoto Babyfoto
Met een goed gevoel en een prachtige serie op mijn SD-kaart reed ik weer terug naar huis om snel de foto’s te bekijken op mijn grote scherm.

Meer van mijn werk is te zien op www.focus-pocus.nl.

Bekijk ook Inge’s blog met de schattigste slapende baby’s.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    mooie fotos! het lijkt mij alleen verstandig om er de volgende keer een watermerk overheen te gooien voordat mensen met je prachtige fotos aan de haal gaan op internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*