Blogger Yvette: “Ik word nu gek van die buik, maar zal ‘m straks ook missen.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Yvette is de oprichtster op Vettt.nl, een superleuke inspiratieblog waar je allerlei toffe dingen vindt met kinderen, en dan vooral in en rondom Twente. Ze heeft een dochtertje, Pippa, en is vandaag uitgerekend van haar tweede dochtertje. We stelden haar een berg vragen over haar zwangerschap. “De bevalling wordt een megaspannende verrassing!”

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Heel saai. Met een testje :-). Heel wat anders dan de eerste keer, want toen kwam het nogal als een verrassing.

Wat is het eerste dat je kocht toen je ontdekte dat je zwanger was?

Ik had van tevoren verwacht dat ik gelijk leuke spulletjes zou gaan kopen zodra ik tot de ontdekking kwam zwanger te zijn. Maar dat pakte even iets anders uit. Ik heb eerlijk gezegd nog bijna niets gekocht en de 21e is de uitgerekende datum. Twee vriendinnen hebben net een dochter gekregen en zij hebben heel veel babykleertjes naar ons toe gedaan. En we hadden natuurlijk nog veel spulletjes van onze andere dochter Pippa die inmiddels 4 is.

yvette pippaHoe is je zwangerschap verlopen?

Heel soepeltjes. Wel compleet anders dan bij de eerste zwangerschap, anders in de zin van lichamelijk wat zwaarder. Maar gelukkig is alles tot nu toe zonder complicaties of vervelende kwaaltjes verlopen.

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Het is superbijzonder om zo’n klein wondertje in je buik te mogen dragen en te kunnen voelen. Daarnaast is het extra speciaal om dat te beleven met een 4-jarige grote trotse zus erbij.

Wat vind je niet leuk en wat helpt je om daar doorheen te komen?

De spanning dat je niet weet wanneer het gaat beginnen, hoe ze eruit zal komen te zien, hoe het straks zal zijn met z’n viertjes. En wat helpt is proberen je niet te druk te maken.

Heb je nog cravings?

Chocolade. Heel veel. Ik hou er altijd wel van maar nu nog net iets meer. Nomnom…

Lees ook: chocolade eten is goed voor zwangere vrouwen!

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Go with the flow…en vooral geniet. Je moet je er maar even 9 maanden aan overgeven. Hoe lastig dat soms ook is. En hoewel ik soms gek wordt van de buik die aardig in de weg kan zitten, weet ik ook dat dit is wat ik straks waarschijnlijk weer zal gaan missen.

Hoe zie je de bevalling voor je?

Als een grote megaspannende verrassing. Je hebt gewoon geen idee hoe het zal verlopen. Dat het in het ziekenhuis moet gaan gebeuren dat staat vast. Pippa is met een spoedkeizersnede geboren, daarom moeten we nu weer naar het ziekenhuis. Ik hoop er wel op dat het dit keer op de natuurlijke manier gaat lukken, ik ga in ieder geval een poging wagen.

Zijn er producten die je aanraadt?

Het enige waar ik echt wat aan heb, is een kussen tijdens het slapen, dat ik onder mijn buik kan leggen. Verder heb ik tijdens de zwangerschap eigenlijk geen extra producten gebruikt. Als liefhebber van wijntjes heb ik nog wel een poging gedaan om smakelijke alcoholvrije wijn te vinden. Niet gelukt, helaas…

Foto buik

Hebben jullie al een naam gekozen en hoe ging dat?

Net…en dus net op tijd :-). Het is een naam die ik al eerder leuk vond, maar nu kwam mijn vriend er ineens mee voor de dag. Dat leek me wel een teken dat dit hem gewoon moest gaan worden.

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

  • Ik had verwacht dat ik rond de 20 weken alles in kannen en kruiken zou hebben. De babykamer klaar, met het kaartje bezig, een naam gekozen. Maar niets bleek minder waar. De kamer is min of meer af, het kaartje is er nog niet en de naam hebben we net 2 weken gekozen.
  • Dat ik dingen wel vaker tot het laatst bewaar is op zich wel wat kenmerkend voor mezelf :-)

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

Een echt hoogtepunt kan ik zo niet benoemen. De dagen zijn rustig en het is voor nu even prima zo. Grote hoogtepunten had ik in week 39 ook niet meer verwacht, het grootste hoogtepunt mag van mij wel gaan komen!

Lees ook het interview met Willemijn van 2wmn.nl over haar zwangerschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*