Interview met blogger Sunseeree: “Bijzonder om te voelen dat er een klein minimensje in je groeit.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Enkele weken geleden beviel Sunseeree, bekend van de blog Koalabeautymama, van een mooie zoon. We interviewden haar over haar zwangerschap en ontdekten dat ze stiekem geniet van… volle luiers! 

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Sunseeree, 25 jaar en ben gelukkig verloofd met Mike. Ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste, maar ben nu fulltime thuisblijfmama. Thuis zorg ik voor mijn gezin en werk ik aan mijn blog en Youtube channels. We hebben een dochtertje genaamd Ayumi van 2 jaar en een pasgeboren zoontje genaamd Masato. Voor de liefde ben ik vanuit Alkmaar verhuisd naar het gezellige Noord-Brabant. Hier woon ik al ruim 7 jaar samen.

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Ik had al een vermoeden dat ik zwanger was, omdat ik tussendoor de innesteling had “gevoeld”. Toen mijn menstruatie uitbleef wist ik genoeg. De positieve zwangerschaptest bevestigde dit. Dit was in januari toen we thuis midden in een verbouwing zaten.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Tijdens mijn zwangerschap had ik helaas verschillende kwalen gehad. Veel misselijkheid de eerste 3 maanden, vermoeidheid, bekkenpijn en de laatste weken waren lichamelijk ook niet prettig. Ik vond deze zwangerschap zwaarder, omdat ik nog een peuter had rondlopen die ook mijn aandacht nodig had. Het is lastiger om dan je rust te nemen. Vanwege omstandigheden ben ik bij 38 weken en 5 dagen ingeleid voor de bevalling.

Wat vond je leuk aan zwanger zijn?

Je buik zien groeien en de eerste bewegingen meemaken van je kleintje. Het blijft bijzonder om te voelen en te zien dat er een klein minimensje in je groeit.

Wat vond je niet leuk en wat hielp je om daar doorheen te komen?

De zwangerschapskwalen vond ik verschrikkelijk. Je doet er eigenlijk weinig aan. Rust kwam er bijna niet van, omdat het moederschap door blijft gaan. Op het einde kon ik soms niet lopen door mijn bekkenpijn. Normaal gesproken ben ik altijd druk bezig in huis, maar nu moest ik verplicht zitten. Dat ik hier lichamelijk door beperkt werd, vond ik moeilijk te accepteren. Het liefst ging ik elke dag lekker buiten spelen met ons dochtertje. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn verloofde, vrienden en familie.

IMG_2090Had je nog cravings?

In het begin was ik dol op hartige dingen. Denk aan pizza en extra vlees op mijn brood. Aan het einde van mijn zwangerschap had ik onwijs zin in koude appels en sinaasappels.

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Luister goed naar je lichaam en geef het op tijd aan als je hulp nodig hebt. Als je de luxe hebt, neem dan vooral je rust want een zwangerschap wordt vaak onderschat.

Hoe is je bevalling verlopen?

De bevalling van de tweede ging bizar snel. Ik zou eigenlijk ingeleid worden met een ballonkatheter. Eenmaal in het ziekenhuis bleek ik zelf al 3cm ontsluiting te hebben. We mochten gelijk doorlopen naar de verloskamers. Daar heb ik een infuus gekregen met onder andere weeënopwekkers en hebben ze mijn vliezen gebroken. 18:00 uur lag ik in het ziekenhuis. Om 19:00 uur werden de weeën pijnlijk en had ik om een pijnpompje gevraagd. Dit was niet zo’n succes, omdat ik er erg versuft van werd. Ik kreeg snel ontzettende persdrang. Gelukkig mocht ik gelijk persen. In totaal heb ik 3 minuten geperst en heb ik zelf ons zoontje aangepakt. Dat was erg bijzonder om mee te maken. Om 20:20 uur is Masato geboren. Een bevalling van ongeveer 2,5 uur. Ik was zo blij dat er een einde aan kwam en dat mijn bevalling zo voorspoedig is gelopen. Geen horrorverhaal haha.

masato2

Hoe hebben jullie de naam van jullie zoontje gekozen?

Het zou sowieso een Japanse naam worden, omdat ik deels Japans ben en ons dochtertje ook een Japanse naam heeft. De naam Masato hadden we al heel lang in gedachten. Al voor dat hij werd geboren.

Zijn er producten die je aanraadt?

Ik heb rijkelijk gesmeerd met Bio-Oil. Ik heb geen striemen gehad. Voor de baby gebruik ik graag talkpoeder na het badje voor de huidplooitjes en droge huidzalf voor de billen van Dr. Leenarts.

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

1. Ik heb een grote passie voor make-up en een hele kast vol met producten. Ik vind het echter superfijn om make-uploos rond te lopen.

2. Stiekem geniet ik van volle luiers. Als mijn kindjes een bomvolle luier hebben, ben ik zo trots op ze haha.

Wat was je babyhoogtepunt van afgelopen week?

Mijn babyhoogtepunt van de afgelopen week is toch echt wel het badje. Ik heb nog nooit een baby zo zien genieten van een badje. Masato is helemaal ontspannen en valt telkens in slaap. Heel schattig om te zien.

Sunseeree ontwierp haar geboortekaartje zelf en bestelde ‘m bij hippe-geboortekaartjes.nl. Ze schreef hier een leuke blog over!

Lees ook het interview met zwangere blogger Betty.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*