“Ik heb geen foto’s van mezelf gemaakt tijdens de zwangerschap, nu heb ik spijt.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Fotografenduo Aimée en Rafael van Dreamy Pictures startten met een mooi initiatief voor zwangere vrouwen: het project ‘Beautiful from the inside and out’. Dit omdat ze merkten dat zwangere vrouwen vaak onzeker zijn en daardoor weinig foto’s van zichzelf (laten) maken. Ze schreven deze gastblog.

Zwangerschap – een ontzettend mooi en bijzonder moment in je leven. Er groeit een nieuw leven in je. Dit begin je steeds beter te zien, je buik groeit langzaam, je voelt een schopje. Prachtig!

Maar zwangerschap is natuurlijk niet één grote roze wolk. Voor veel vrouwen brengt het namelijk een ontzettende onzekerheid met zich mee. Zowel lichamelijk als geestelijk staat je hele wereld even op zijn kop. Vooral met de kilo’s die er elke maand maar weer bij komen hebben veel vrouwen het zwaar. Dit zorgt vaak voor een toenemende onzekerheid over hun alsmaar veranderende lichaam.

Dreamy 1

Onzeker tijdens de zwangerschap

Enkele (herkenbare) reacties van zwangere vrouwen: “Ik vind het erg moeilijk om mezelf steeds zwaarder te zien worden.” En: “Ik kijk ernaar uit om straks weer slank te zijn.”

Als fotografen is het ons opgevallen dat zwangere vrouwen, omdat ze erg onzeker zijn, vaak maar weinig foto’s maken van hun zwangerschap. Terwijl je erg graag dit bijzondere moment wil vastleggen, word je tegengehouden door onzekerheid. Een fotoshoot wordt daarom vaak niet gedaan. Wat achteraf dan weer leidt tot veel spijt: “Ik heb geen enkele foto van mezelf gemaakt tijdens de zwangerschap, nu heb ik er spijt van.”

Wij als fotografen dachten: “Hier moeten we iets mee doen”. Daarom hebben we een project opgezet: Beautiful from the inside and out. Om te laten zien dat zwangere vrouwen ontzettend mooi zijn, hebben wij vier gratis compleet verzorgde fotoshoots weg gegeven. Uit een ontzettend groot aantal inschrijvingen – waaronder “Wat me heeft gemotiveerd om mee te doen is dat mijn moeder geen enkele zwangerschapsfoto heeft en ik er juist nu erg nieuwsgierig naar ben”- hebben we uiteindelijk vier gelukkige winnaars gekozen.

Lees ook: wat niemand je vertelt over die eerste drie maanden als moeder.

Dreamy 2

In samenwerking met de zwangerschapswinkel VidaMama die prachtige jurken heeft verzorgd en More than Make-up die haar en visagie verzorgde, hebben we een prachtige fotoshoot neer gezet. Alle vier de dames zagen er fantastisch uit! Na de fotoshoot hebben we de vrouwen gevraagd om hun onzekerheden te delen, om zo meer zwangere vrouwen te laten zien dat je best af en toe wel eens onzeker mag zijn. Maar dat je vooral ook heel erg trots mag zijn op jezelf en je groeiende buik. Onze boodschap is vooral: “You are beautiful from the inside out.”

Lees hier de ervaringen van Jill, en bekijk haar mooi foto’s!

Een paar van hun reacties: “Na lang zeuren van mijn man, heb ik dan toch maar besloten om mee te doen aan de fotoshoot.”

Dreamy 3

“Elke zwangere vrouw verdient zo’n shoot!”

“Doordat je zulke mooie foto’s van jezelf ziet, verdwijnen die onzekerheden weer even naar de achtergrond”

“Ik kan met trots kijken naar mijn zwangere lichaam en hoe mooi het wel niet is om zwanger te zijn.”

Dreamy 4

“Trots zijn op je lichaam, liefde voor jezelf en je vooral niet gek laten maken door anderen, zijn belangrijke waarden die ik mee wil geven. “

Dreamy 5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*