Het weer dat voor meer bevallingen zorgt

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nog een reden om naar het weerbericht te kijken: afhankelijk van het weer krijg je als zwangere vrouw wellicht een vroege bevalling.

Vroege bevalling bij hoge temperaturen

Onderzoekers uit Canada keken naar de relatie tussen 219,319 geboortes en het weer. Hieruit bleek dat zwangere vrouwen in een periode met temperaturen boven de 32°C eerder bevallen. Ze maken 27% meer kans op een bevalling rond de 37e en 38e week van de zwangerschap.

Bekijk ook: tips voor iemand die op het punt staat om te bevallen.

zwanger hitteHittegolf extra stressfactor

Tegen het einde van de zwangerschap wordt het steeds zwaarder voor je lichaam. Een hittegolf kan gezien worden als een extra stressfactor boven de stress die je lichaam al ervaart. Door deze extra stress kan je lichaam de bevalling eerder op gang zetten. Bij een hittegolf zullen er dus meer bevallingen zijn, vergeleken bij een periode met gemiddelde temperaturen.

Koel blijven

Bij 37 weken is je kindje nog niet volgroeid. Ook de laatste weken van de zwangerschap zijn belangrijk. Wil je de bevalling niet vervroegen, zorg er dan voor dat je koel blijft! Met deze tips kom je de warmte wel door: hoe overleef ik zwanger de zomer? Tips!

Bron: fitpregnancy.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*