Heel zeldzaam: baby geboren in vruchtzak

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

vruchtzak baby handje navelstreng zuurstofAdemloos stonden de dokters te kijken toen de kleine Silas ter wereld kwam. Silas Phillips werd 14 weken te vroeg geboren, maar zijn geboorte was spectaculair: de vruchtzak was nog helemaal intact! De foto’s zijn heel bijzonder.

Keizersnee

Bij een normale bevalling gaat de vruchtzak vanzelf kapot en bij een keizersnee kunnen de dokters vrijwel nooit de vruchtzak intact houden. Bij deze keizersnee gebeurde dit echter wel! Een dokter zegt: “Het klikt cliché, maar het benam ons de adem.” Ze waren zo onder de indruk dat ze tijd namen om met hun telefoon foto’s te maken voor ze de vruchtzak kapot maakten. Tot die tijd kreeg Silas nog zuurstof door de placenta en navelstreng!

keizersnee vruchtzak placenta hoofdjeSpeciaal baby’tje

Moeder Chelsea Phillips had helemaal niet door wat er gebeurd was tot haar moeder haar uren later de foto’s liet zien. Chelsea vertelt: “Het was echt cool om te zien. En toen ik hoorde dat het zeldzaam was, had ik zoiets van ‘Jeetje, jij bent een heel speciaal babytje.'” Op de foto’s zie je duidelijk het lichaampje van de kleine Silas die nog in zijn vruchtzak zit. Ook kan je de placenta goed zien zitten.

Bekijk ook: de eerste 80 dagen van een prematuur kindje in foto’s.

Bron: www.inquisitr.com
Bekijk ook deze mooie foto’s van een baby in een vruchtzak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*