Didintle, onze nieuwe hippe designer!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We willen je graag kennis laten maken met onze nieuwste designer op Hippe-Geboortekaartjes. We interviewden haar en maakten een aantal foto’s van haar en haar werkomgeving. Met trots presenteren we: Geeske van Voorthuijsen, die onder haar artiestennaam ‘Didintle‘ illustreert.

selfportrait

Een paar personal facts…
Vanaf het moment dat ik in ’85 geboren ben in Zuid-Afrika, is mijn leven gekenmerkt door veel reizen en wonen op allerlei plekken op de wereldbol – ik ben dus een typische ‘third-culture-kid’. Uiteindelijk ben ik neergestreken in Bunnik, samen met mijn geweldige man en ons stoere zoontje van 1. Maar het internationale blijft aan ons trekken; onze dromen liggen nu in het multiculturele Australië…. Wie weet!

Wat zijn je hobby’s en interesses?
Mijn hobby’s en interesses liggen natuurlijk in de creatieve hoek – als klein meisje toverde ik al alles om, het moest gezelliger en mooier! Maar ik ben ook snel afgeleid – mijn moeder wees me altijd op alle halve jurkjes en vergeten breisels. Nog steeds liggen er overal in het huis projects in-the-making! Bij vlagen ben ik ook een boekenwurm, ik probeer graag nieuwe recepten uit (ja, Master Chef Australie fan!), en ik maak elke dag een lekkere wandeling in de natuur.

Zijn er ook nog opleidingen gevolgd?
Als tiener had ik ooit de ambitie om een chirurg te worden – maar gelukkig besloot ik om mijn creatieve talenten uit te diepen op de kunstacademie in Zwolle. Al snel bleek dat verhalen vertellen een van mijn sterkste kanten was, en koos ik voor de afdeling illustratie. In 2009 ben ik afgestudeerd. Ik heb eerst nog wat andere baantjes gehad, maar toch kwam ik altijd weer uit bij het feit dat creatief bezig zijn gewoon bij me hoort – ik kan niet zonder! In 2011 heb ik dan ook de stap genomen om zelfstandig  aan de slag te gaan, onder de naam Didintle. Omdat ik in Zuid-Afrika geboren ben, kreeg ik ook een Zuid-Afrikaanse naam: Didintle. Uniek en dus een mooie naam voor mijn bedrijf.

Ik ben nu veel aan het uitzoeken wat ik leuk vind om te maken en welke verhalen ik wil vertellen. Ondertussen houd ik me bezig met illustraties voor tijdschriften bijvoorbeeld, of persoonlijke projectjes zoals een verhuisbericht of een doek voor op de muur. Door de jaren heen heb ik ook veel geboortekaartjes gemaakt. Hartstikke leuk dat ik nu dus voor Hippe Geboortekaartjes een collectie mag ontwerpen.

werkplek2

Wat zijn je ambities?
Eén van de mooiste dingen die bestaat, is het plezier dat ik mensen kan geven door iets voor hen te maken of te ontwerpen. Ik denk dat dat ook mijn drijfveer is, naast de voldoening die ik zelf krijg als ik iets aan het creëren ben. Het liefst zou ik dus gewoon voor altijd creatief bezig willen zijn! Ik zou het heel mooi vinden om (in bijvoorbeeld boeken of films) persoonlijke verhalen te kunnen gaan vertellen  – die van mezelf, maar ook die van anderen – door middel van mijn illustraties. Verder vind ik het heel belangrijk om in beweging te blijven – van alles uitproberen, nieuwe dingen leren. Zowel op creatief vlak als in andere gebieden.

Waar komt je inspiratie vandaan?
Ik ben gek op verhalen – of die nou verteld worden door een tekening, boek, film, portret of andere vorm. Verhalen inspireren mij, vooral persoonlijke portretten van mensen. Ze geven kleur en diepte, prikkelen mijn verbeelding en laten zien waar het echt om draait in het leven. Verder volg ik blogs van inspirerende illustratoren, zoals Chuch Groenink en Geninne.

werkplek1-klein

Hoe komt je werk tot stand ?
Als ik een opdracht krijg doe ik eerst wat onderzoek – een thema uitdiepen, of gewoon brainstormen en alle ideeën opschrijven die in me opkomen. Er liggen overal van die lijstjes waar ik snel krabbels op zet, als ik iets bedenk. Later werk ik het idee uit dat me het meeste aanspreekt. Eerst schets ik wat op papier, maar het uiteindelijke resultaat teken ik op stof. Op de kunstacademie had ik een moment dat ik tegen een artists block aan liep. Elke velletje papier dat voor me lag was zo inspiratieloos…. toen ben ik gaan tekenen op ongebleekt linnen. Met een grote pot inkt en een ouderwetse, krassende inktpen. Stof heeft iets vertrouwds, iets intiems: het is oneffen, met vlekjes en gaatjes. Op een of andere manier ga ik daardoor toch mooier tekenen! Eerst tekende ik vooral lijntekeningen, met hier en daar wat geschilderde details. Door de jaren heen heb ik het verder uitgewerkt – nu worden die lijntekeningen bewerkt met de computer, of verder uitgewerkt met gekleurde pennen en potlood. In het uiteindelijke resultaat zie je de stof soms niet eens meer terug – maar het is wel de basis voor elke creatie!

Heb je een levensmotto?
Om het in een paar woorden samen te vatten: ik vind het heel belangrijk om niet te blijven hangen in het logische of het voorspelbare – maar op zoek te gaan naar nieuwe manieren om dingen te doen, creatieve oplossingen, andere gezichtspunten en mogelijkheden. En oog te hebben voor wat je zelf heel belangrijk vindt – wat dicht bij je hart ligt!

Haar collectie zal de komende weken uitgebreid worden met meer kaartjes in haar unieke stijl. Check ook haar Facebookpagina om haar andere illustraties te bewonderen.

Lees ook: songtekst op een geboortekaartje.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*