De populairste blogs van 2015

populairste blogs van 2015

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het afgelopen jaar konden we weer genieten van blogs over ontroerende zwangerschapsverhalen, prachtige geboortefoto’s en geniale babyfilmpjes. Maar welke blogs werden het meest door jullie gelezen? Je leest hier hieronder.

De meest populaire blogs van het afgelopen jaar

1. Doe jezelf een plezier en doe dit ene ding na je bevalling

Stipt op nummer 1 staat deze prachtige blog, geschreven door Lauren Jackman. Zij schreef over de foto die ze maakte in de eerste nacht na de bevalling. Ze begint haar blog met:

Afgelopen nacht, toen ik wakker lag (en op m’n telefoon door m’n foto’s aan het scrollen was), kwam ik een foto tegen die ik een dag na m’n bevalling had genomen. Ik kreeg er tranen van in m’n ogen, en dit is waarom… Lees de hele blog hier.

baby eerste nacht blogs

2. Deze man overtuigde zijn vrouw om nog 1 keer zwanger te worden, en toen…

Melanie had een dochter van 13 jaar oud en vond haar gezin wel compleet, maar haar man Martin dacht daar anders over. Hij wilde dolgraag nog een tweede kindje, dus overtuigde hij zijn vrouw om nog één keer zwanger te worden. Toen de gynaecoloog bij de 12-wekenecho vertelde dat ze niet één, maar drie kinderen verwachtten, was de schok groot bij het stel. “Ik barstte in lachen uit en vroeg waar de verborgen camera zat.”, vertelde Melanie. Lees hier het hele verhaal.

drieling eeneiig baby

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen van 2015 (tot nu toe)

3. Je raadt nooit wat ze in Gent doen als er een baby is geboren

Een paar jaar geleden kocht het stadsbestuur van Gent het kunstwerk ‘Ai Nati Oggi’ (wat ‘Aan wie vandaag geboren is’ betekent) van de kunstenaar Alberto Garutti. Als er in Gent een baby’tje wordt geboren, laat het ziekenhuispersoneel dit weten aan de rest van de stad door middel van dit kunstwerk… Je leest het hier!

gent geboren kunstwerk

4. Zo pijnlijk is een bevalling écht

Alleen moeders weten hoe pijnlijk een bevallig écht is. Maar om de rest van de wereld toch een idee te geven, kwam Nickmom met deze infographic. Het begint bij een kleine splinter en eindigt bij het baren van een kind. Bekijk hem hier!

bevalling pijn ladder infographic

5. Vrouw negeert medisch advies en pleegt geen abortus

Op de vijfde plek staat het verhaal van Katy Evans. Haar vliezen braken toen zij pas 16 weken zwanger was, waardoor al het vruchtwater uit haar baarmoeder was verdwenen. De dokter adviseerden haar om een abortus te plegen. Katy negeerde dit advies, ondanks dat haar baby’tje maar 1% overlevingskans had en er een grote kans bestond dat ze een serieuze infectie opliep. Twee weken later lijkt er een wonder te zijn gebeurt, want de lek was dicht en het vruchtwater was weer helemaal aangevuld. 16 weken daarna zette ze Leo op de wereld! Lees hier haar hele verhaal.

abortus wonder baby

Lees ook: Dit is de populairste naam ter wereld!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*