Filmpje: Britse man helpt eigen dochtertje op de wereld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Fotograaf Martin Boyce had zijn cameraspullen al ingepakt voor het moment dat zijn verloofde zou bevallen, maar hij had niet verwacht dat hij zelf in het filmpje zou schitteren. Afgelopen week zette hij zijn eigen dochter op de wereld.

Heftige weeën

Het was half vier ’s nachts toen Martin wakker gemaakt werd door zijn verloofde Holly: de weeën waren begonnen. Rustig begon het stel alles klaar te maken om naar het ziekenhuis te gaan. Maar toen Martin even later de trap af kwam, vond hij Holly in tranen en met veel pijn op haar knieën op de vloer.

Bevalling in de woonkamer

Zonder tijd om naar het ziekenhuis te gaan, beviel Holly in de kamer op de vloer. Martin nam de taak van verloskundige op zich en Holly’s moeder Polly, die direct was gekomen, hield telefonisch contact met de verloskundigenpraktijk.

man filmt bevalling vrouw en helpt

Ook deze vader filmde de bevalling van zijn vrouw… in de auto!

Vader helpt eigen kind ter wereld

“Ze vertelden ons dat er verloskundigen onderweg waren,” vertelt Martin, “maar het kwam op het punt dat Holly zei: “Ik denk dat ik moet persen’. (…) Ik keek naar beneden en zag de baby al komen. En ik realiseerde me dat er ík moest helpen met de bevalling – Ik had gedacht dat mijn het mijn rol alleen maar zou zijn om een hand vast te houden.”

Oerinstinct bij bevallen

Gelukkig lukte het Martin om met telefonische aanwijzingen de baby ter wereld te helpen. “Er veranderde iets in mijn brein en het instinct nam het over.” Binnen 40 minuten werd Isabelle geboren. Even leek het of ze niet zou gaan ademen, maar nadat Martin haar op de borst van zijn vrouw had gelegd, hoorden ze een zacht huiltje.

Bevalling op camera

“Het was pas achteraf dat ik me herinnerde dat ik de camera had geïnstalleerd en gelukkig is het me gelukt om het hele gebeuren te filmen,” zegt Martin. Hij deelde het filmpje op social media. Ook nam Martin, die fotograaf is, een prachtige foto’s van zijn dochtertje en zette dit op Facebook.

Bron: Mirror // Foto van man met baby via Shutterstock

Lees ook: 10 krachtige bevallingsfoto’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*