Blije familie verwelkomt eerste meisje sinds 117 jaar

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De geboorte van Saoirse Grace werd in haar familie extra gevierd. Saoirse Grace is namelijk het eerste meisje in de familie sinds… maar liefst 117 jaar.

Verrassing geslacht

geboortekaartje meisje familieSaoirse Grace werd geboren in het University Hospital Galway. De ouders Laurence en Leanne May wisten van tevoren niet welk geslacht hun baby zou hebben. Toen bleek dat het een meisje was, was iedereen verrast. De opa’s en oma’s haastten zich naar de winkel om roze spulletjes te kopen.

Bekijk ook dit filmpje: ein-de-lijk een meisje!

Geboorteregister

Laurence (Saoirse’s vader) is het enige kind van zijn vader Peter. Peters vader (die weer Laurence heet) kwam uit een familie van zes, waarvan de jongste dochter Anne de laatste vrouw was die in de familie geboren werd. De komst van Saoirse betekent het einde van twee generaties zonder vrouwen. Laurence: “Ik ging het geboorteregister van 1901 na en het laatste meisje wat in de familie May geboren werd, was oudtante Anne die in 1898 geboren werd”, vertelt de gelukkige vader Laurence May. Anne zou de overgroottante van Saoirse Grace zijn geweest. Laurence vertelt dat hij er nog wel aan zal moeten wennen om als man in de minderheid te zijn in zijn gezin.

En dit is ze, de kleine Saoirse:

Bron: The Mayo News

Lees ook: ontzettend tof idee voor een genderreveal.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*