Beschuit in aantocht | Week 33

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. De laatste loodjes dus! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 31 en week 32 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week-33-01Belevenissen

Kerst en Oud&Nieuw, en twee lange weekenden: ik had de luxe van twee weekenden van vier dagen lang. Morgen begint mijn 34ste week. Vreemd: als ik ervoor gekozen had om zes weken van tevoren met verlof te gaan, zou vandaag mijn laatste werkdag zijn geweest. Ik ga nog vrolijk twee weekjes door. Ik heb nog zat te doen en wil eigenlijk ook nog helemaal niet met verlof. Al denkt mijn lichaam daar ‘s morgens echt anders over. Dan ben ik stijf en heb ik overal pijntjes. Gelukkig is dat na een fijne douchebeurt en een beetje beweging al binnen een paar minuten beter.

Vanavond ga ik zwemmen. Van alleen de voorbereiding daarop moest ik alweer een kwartier rusten. Om dat uit te leggen zal ik eerst maar weer eens een biecht doen. Ik had mijn benen al sinds mensenheugenis niet meer geschoren. Jaja, ik weet het…. Hopend dat jij als lezer niet visueel bent ingesteld: mijn huid zag er dus uit als de vrouwenversie van een ‘esauhuid’. Vanmorgen moest ik er dus wel echt aan geloven. Want met zulke benen ga je als vrouw natuurlijk niet je bikini aantrekken. Dus een half uur onder de douche en mijn benen geschoren. Wat een werk zeg! Mijn buik zat me echt in de weg. Recht omhoog konden mijn knieën niet meer en je bikinilijn valt niet meer normaal te zien… -al heb ik die de laatste tijd gewoon op gevoel altijd geschoren. Rustig maar, zo onverzorgd ben ik ook weer niet geworden. Er zit een baby in mijn buik die steeds groter wordt, en zoals ik vorige week al zei: ik heb liever dat dit kindje mijn lichaam nog even in bruikleen heeft dan dat het zich nu al aandient. Dan maar even met een beetje extra haar op mijn schenen. Desalnietemin, scheren wordt zo ineens meer een acrobatisch trucje. Op hoop van zegen zie ik er toonbaar uit. Zeg ik met een grote grijns op mijn smoeltje :-)

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: 30 centimeter. Net zolang als een lineaal dus. Maar hé, dat is alleen van kont tot kruin. De totale lente komt meer in de buurt van een lange komkommer. Alleen is deze dan een heel stuk dunner.
Gewicht baby: Een nieuw getal is in zicht: twee hele kilo’s! Huh, 2 kilo… Morgen ben ik 34 weken zwanger. Dat wil zeggen dat er de eerstkomende weken nog 200-250 gram PER DAG bij komt??? Wow!!! Je zou bijna dagelijks een foto van jezelf gaan nemen om achteraf je buik letterlijk te zien groeien.
Mijn gewicht: +12,5 kg… Ik ben nu definitief mijn streefgewicht van 12 extra voorbij. Ik fiets niet meer dagelijks, dat zal vast ook wel wat helpen… En ik merk dat ik nu wat vocht ga vasthouden. Maar het zal wel goed komen. Nog maar 6 weekjes aankomen en dan wordt het langzaam alleen maar weer minder.
Slapen: Ik heb een voedingskussen gekocht, op aanraden van menigeen van jullie. Om die nu te gebruiken als kussen in bed. Maar wat een ramp zeg! Ik heb 5 uur lang echt mijn best gedaan afgelopen week, maar ergens ‘s nachts heb ik het opgegeven en vond ik het echt een opluchting om het vorige kussen weer dicht in mijn buurt te hebben. Dat is dus toch 1 van mijn betere vrienden tijdens het slapen. Of mijn kerel daar net zo blij van wordt als ik…. Dan doel ik eigenlijk meer op het grotere kussen dan op mijn nieuwe vriend in bed… Ok, dit maakt het misschien alleen maar erger… euhm… juist ja….

>> Lees verder: week 34.

>> Bekijk ook: wat je niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*