Moeder bevalt van 3 tweelingen in 5 jaar

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Andrea en Mark Rivas wisten niet of ze ooit ouders zouden worden. Maar binnen 5 jaar beviel Andrea van 3 tweelingen!

Eerste tweeling door ivf-behandelingen

Andrea en Mark worstelden al vroeg in hun huwelijk met het feit dat het niet lukte om kinderen te krijgen. Ze begonnen al snel aan ivf-behandelingen en in 2012 beviel Andrea van hun eerste tweeling: Conor en Avery.

Elke morgen kerst

Tijdens het ondergaan van de ivf-behandelingen, werden Andrea en Mark goed bevriend met een stel dat door hetzelfde proces heenging: Sandi en Philip Palmisano. Dat Andrea en Mark een tweeling kregen, was extra zwaar voro Sandi en Philip. Bij hen mislukte de ene na de andere behandeling. Toen bood Andrea haar hulp aan; ze besloot draagmoeder te worden voor Sandi en Philip. “Ik flapte eruit: ‘Ik draag voor je, het lukt me,'” vertelt Andrea. In 2014 beviel ze van Emma Lee en Grayson, de dochter en zoon van Sandi en Philip. “Elke morgen sta ik op en verzorg hen en dan lachen ze en het is alsof het elke morgen kerst is,” zegt Sandi.

tweeling draagmoeder

tweeling door draagmoeder

Spontane zwangerschap

Niet lang na de bevalling van Emma Lee en Grayson, voelde Andrea zich niet lekker. Voor de zekerheid vroeg ze haar man om een zwangerschapstest mee naar huis te nemen. “Er was een tijdschrift waar ik naar keek. Er was te lezen op het magazine: “Ze is zwanger”,” vertelt Mark. Voor hem was dit het teken dat zijn vrouw zwanger was. Thuisgekomen zei hij haar de test zo snel mogelijk te nemen. En wat bleek: ze was zwanger.

Lees ook Essies verhaal over haar zwangerschap: na 6 jaar eindelijk zwanger.

Derde tweeling

Bij de eerste echo grapte de verloskundige dat ze konden ontspannen; het zou deze keer maar 1 baby zijn. Maar toen ze nog een keer naar het scherm keek, bleken het er toch twee te zijn! 37 weken later werden Leah en Elyse geboren. Met vier kinderen in huis is het nu een drukke boel. Andrea vertelt: Ik had nooit gedacht dat ik moeder zou worden. Het is zo gaaf om terug te kijken op alles waar we doorheen zijn gegaan en om onze familie nu te zien. Het is een zegen.”

twee tweelingen

Bron: Parenting // Foto ‘Tweeling’ via Shutterstock

Lees ook: tweelingzusjes met verschillende huidskleur geboren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*