Aminah werd verliefd op de spermadonor van haar dochter

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Toen ze de spermadonor van haar dochter opzocht, had ze nooit gedacht dat ze verliefd zou worden. Maar een half jaar na hun eerste ontmoeting vierden Aminah en Scott hun eerste kerst samen.

Verlies baby’s door genetische afwijking

De 42-jarige Aminah wilde heel graag een kind, maar had al twee baby’s verloren door een genetische afwijking. “Je kan het niet echt in woorden uitdrukken. Ik had twee relaties en twee kinderen, maar pas na mijn tweede kind kreeg ik de diagnose van een genetische afwijking,” vertelt Aminah. Haar kindjes stierven met 4 en 14 maanden. Een groot verlies.

Bekijk ook dit filmpje: 23 jaar oude baby geboren!

Levens veranderend besluit

Op haar 42ste nam Aminah een besluit dat haar hele leven zou veranderen. Ze besloot om te proberen via een spermadonor zwanger te worden. “Het heeft me lang gekost om de beslissing te maken en ik heb alles overwogen: mijn leeftijd, sociale status en dat ik drager was van een dodelijke genetische afwijking… Ik begreep dat het niet echt een goed vooruitzicht was.” Van de spermabank kreeg Aminah informatie over drie donoren. Een hiervan viel haar bijzonder op: een man die zei dat hij gelukkig was, een boer was en vier gezonde kinderen had. Van deze donor werd Aminah zwanger en ze kreeg een prachtige gezonde dochter: Leila.

Contact met spermadonor

Nog voor de tijd gekomen was dat haar dochtertje vragen zou stellen, besloot Aminah contact op te nemen met de donor. Omdat ze zelf was opgegroeid zonder vader, vond ze het belangrijk dat haar kind informatie zou hebben over haar vader en mogelijk ook contact kon hebben met hem. Wat begon als een uitwisseling van e-mails, liep uit tot een ontmoeting met spermadonor Scott toen Leila 1 jaar oud was .

Ontmoeting met vader van kind

Aminah was erg zenuwachtig toen ze 140 kilometer reed om de vader van haar dochter te ontmoeten, maar de ontmoeting was veel makkelijker dan gedacht. Hun kinderen speelden met elkaar en Scott bleef maar naar zijn dochtertje kijken. Ze leken veel op elkaar. Op dat moment ging het echt alleen om Leila en dachten ze beiden niet aan een relatie. “Mijn hoofd was daar echt niet mee bezig, ik datete op dat moment met iemand… Het ging allemaal om Leila, dus dát was het belangrijkste voor mij en ik hoopte dat we een goede indruk achterlieten.”

Lees ook: de 10 opvallendste geboortes van 2015.

Veranderende gevoelens

Scott vroeg of hij Leila vaker mocht zien en daarom zagen ze elkaar elke week. Aminahs gevoelens voor Scott veranderde langzaam. “Ik dacht ‘o, hij is eigenlijk best leuk’. Ik was verward en ik herinner me dat ik tegen een vriendin zei: ‘Ik denk dat ik een crush heb op Leila’s vader.’ Ook bij Scott veranderde er iets: “Hij vroeg me: ‘zou het erg hebberig van mij zijn als ik om twee bezoekjes per week vroeg?'” vertelt Aminah.

3e kerst samen

Tegen kerst 2013 deelden Aminah en Scott hun gevoelens met elkaar en besloten om kerst samen te vieren. “We werden stapelverliefd. Het was surreëel, maar een fantastische gebeurtenis,” zegt Aminah. Leila groeit nu op met haar biologische vader en moeder en het stel zal deze kerst voor de derde keer samen vieren.

Bron: Daily Mail

Lees ook: vrouw kreeg baby met haar moeders’ baarmoeder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*