9x leuke kersttradities voor het hele gezin

koekjes bakken kerst kersttradities

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Over een paar dagen is het alweer Kerstmis, een tijd waarin gezelligheid en familie centraal staan. Vier je dit jaar voor het eerst kerst met je kindje of zijn jouw kinderen al wat groter? Het is ieder geval nooit te laat om leuke kersttradities te beginnen, die je met het hele gezin kunt doen. Wij zetten een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje.

De gezelligste kersttradities om samen met familie te doen

1. Adventskalender

December is een drukke maand, wat bij sommige kinderen voor spanning kan zorgen. Een adventskalender geeft overzicht voor veel kinderen en het is leuk om als gezin naar kerst toe te leven. Wat je in de kalender verwerkt, is helemaal aan jou. Je kunt denken aan kleine cadeautjes of traktaties, het kerstverhaal vertellen en activiteiten om samen te doen.

2. Kerstboom versieren

Het versieren van de kerstboom is een eeuwenoude traditie, die eigenlijk niet mag ontbreken in de maand december. Je kunt samen naar een tuincentrum gaan, waar elk kind een eigen kerstbal mag uitzoeken. Daarna kun je gezellig met het hele gezin de boom optuigen.

koekjes bakken kerst

3. Kerstkoekjes bakken

Samen kerstkoekjes bakken is supergezellig en laat je huis ook nog eens heerlijk ruiken. Het enige dat je nodig hebt, zijn bakvormpjes van sterren, kerstmannen en sneeuwpoppen om de koekjes helemaal ‘kerstproof’ te maken. Tip: Laat de koekjes afkoelen en strooi er dan wat speciale ‘sneeuwpoedersuiker’ op. Dit blijft, in tegenstelling tot gewone poedersuiker, op de koekjes liggen, waardoor het lijkt alsof er sneeuw op de koekjes ligt.

Lees ook: Heerlijk familierecept om de lekkerste oliebollen te bakken

4. In de woonkamer kamperen

Het is de droom van elk kind: kamperen in de woonkamer! Schuif alle banken, tafels en stoelen opzij en haal alle dekens uit de kast. Je kunt zelf een tent bouwen van dekens of een tentje opzetten.

5. Kerstfilmavond

Laat iedereen een lekkere warme pyjama aantrekken en kies vervolgens een leuke kerstfilm uit. Je kunt ervoor kiezen om elk jaar dezelfde film te kijken of een nieuwe film te kiezen, supergezellig! Dit is één van de simpelste, maar toch gezelligste kersttradities.

6. Samen kerstkaarten maken en versturen

Voor de creatievelingen onder ons is kerstkaarten maken een leuke tradities. Je kunt de kaarten versturen naar familie, vriendjes en vriendinnetje of eenzame ouderen in bejaardenhuizen. Een leuke bezigheid om samen te doen! Je kunt er ook voor kiezen om een leuke foto te maken van het hele gezin, om als kaartje te versturen.

Lees ook: DIY: XMAS-kaarten met je baby

knakworsten kerst vuurkorf

7. Een winterse vuurkorf stoken

Buiten wordt het kouder, dus een vuurtje is geen overbodige luxe. Je kunt samen marshmallows roosteren en warme chocolademelk drinken. Als extraatje kun je ook knakworstjes verwarmen boven het vuur, om er een broodje knak van te maken.

8. Maak iets lekkers voor de vogeltjes

Ook de vogeltjes lusten wel een kerstdiner! Je kunt pinda’s rijgen of vetbollen maken om buiten op te hangen. De handige Harry’s onder ons kunnen er ook nog voor kiezen om een vogelhuisje in elkaar te knutselen, die de kinderen vervolgens leuk kunnen versieren.

9. Spelletjesavond

Monopoly, stratego en de kolonisten van Katan. Alle familiespellen mogen weer onder het stof vandaan worden gehaald! Tip: Je kunt in de adventskalender een leuk spel cadeau geven, dat je met kerst samen kunt doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*