Filmpje: 23 jaar oude baby geboren!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Xavier Powell is nog geen half jaar oud, maar toch is hij de oudste baby ter wereld. Hoe? Hij is geboren uit een 23 jaar oude zaadcel!

Klein wondertje geboren uit 23 jaar oud sperma

Op 15-jarige leeftijd werd bij de Australische Alex een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. De dokters vertelden hem dat ze direct met de eerste chemokuur moesten beginnen. Alex’ stiefmoeder waarschuwde hem dat er een grote kans bestond dat hij onvruchtbaar zou worden door de chemokuren. Daarom liet Alex zijn sperma invriezen, voordat hij aan de behandelingen begon.

Oudste baby ter wereld

Een aantal jaar geleden speelde de kinderwens bij hem en zijn vrouw op. In 2013 begon Vi aan haar eerste IVF-behandeling en nu, 23 jaar later, mochten zij hun eerste kindje verwelkomen. Het is de ‘oudste’ baby ter wereld. Volgens het Guinness Book of World Records, stond het vorige record op naam van een baby die geboren was uit een 21 jaar oude zaadcel.

“Zwemmen ze wel allemaal de goede kant op?!”

In een interview met 60 minutes vertelde Alex dat hij bang was dat de zaadcellen niet meer zouden werken. “Ik was een beetje nerveus. Wat gaan die dingetjes doen? Zwemmen ze wel allemaal de goede kant op?” Maar dit is helemaal goed gekomen, want zijn vrouw Vi beviel afgelopen juni van een gezond jongetje. Het hele interview kun je terugzien in het filmpje hieronder.

Bron: Metronieuws Foto: baby via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*