13x hier hebben alle moeders stiekem een hekel aan

moeder heeft hier een hekel aan

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het moederschap is prachtig, dat ontkennen wij niet. Maar er zijn een aantal dingen waar alle moeders stiekem een hekel aan hebben, zoals kinderfeestjes en dat je voor de zoveelste keer op een legoblokje staat.

Waar alle moeders stiekem een hekel aan hebben

 1. Je zou willen dat je kinderen langer slapen, maar dat doen ze niet.
 2. Je wordt pas écht wakker om 2 uur ’s middags. Je hebt al ontbijt gemaakt, de kinderen naar school gebracht en drie vergaderingen bijgewoond, maar je hebt pas heel laat het gevoel dat je erbij bent met je hoofd.
 3. “Waarom ligt er zo’n hoop? En wat is het een zooi in huis? Wat heb je eigenlijk gedaan vandaag?” – Elke man die thuis komt van zijn werk aan het einde van de dag en de puinhoop ziet. Jullie hebben geen idee hoe hard werken het moederschap is!
 4. Die momenten dat de kinderen gewoon echt niet willen luisteren, daar hebben wij moeders ook altijd een hekel aan.
 5. Avondjes uit. Ja, we weten allemaal dat we daar van moeten genieten, maar alles bij elkaar is het zo duur! Alleen de oppas al…
 6. Die ene prangende vraag die elke, maar dan ook echt élke dag wordt gesteld: “Wat eten we vanavond?” (en vervolgens die avond zeggen dat ze het niet lusten.)
 7. En die andere prangende vraag: “Ik kan niet slapen.”
 8. Verjaardagsfeestjes en kinderfeestjes. Daar hoef ik verder niet over uit te wijden denk ik.
 9. Die vreselijke kinderprogramma’s. Die liedjes blijven een eeuwigheid in je hoofd dreunen. En als je het liedje eindelijk kwijt bent, komt het programma toevallig weer op tv en begin je weer van voor af aan.
 10. Het poetsen van de tanden van peuters. Ook geen feestje.
 11. Je hebt er ook een hekel aan als je kind in bad poept.
 12. Dat je elke dag het speelgoed opruimt dat je kind die dag heeft gebruikt, wetende dat het morgen weer dezelfde roep is en je het gewoon weer kunt doen.
 13. Hier hebben we ook stiekem een hekel aan: je merkt dat je op je eigen moeder begint te lijken.

Gelukkig zijn er nog veel meer dingen waar we van houden  en die we niet willen vergeten als het draait om het moederschap! Zoals die eerste blik van je partner toen je was bevallen en hoe je kindje eruit ziet als hij/zij slaapt. Die dingen lees je hier!

Foto: Moeder die spullen opruimt via Shutterstock

Lees ook Geniaal: het moederschap samengevat in 1 kort filmpje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*