Deze stoere jongensnamen betekenen ‘held’!

jongensnamen betekenis held

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wordt jouw zoontje een held? Dan moet je deze namen zeker even doorlezen. Want hoe stoer is het als de naam van je kleintje held betekent! En dan hebben we het niet over namen als superman, batman of captain america ;)

Jongensnamen met de betekenis held

Bruce

Bruce was oorspronkelijk de naam van Schotse volksheld Robert de Bruce. In 2015 kregen 47 baby’s de naam Bruce.

Lieuwe

Wat een gave Friese naam! Deze Hollandse naam werd in 2015 27 keer aan baby’s gegeven. De naam betekent roemvolle krijgsheld.

Lou

Lou is afgeleid van de naam Lieuwe en heeft dus ook dezelfde betekenis: roemvolle krijgsheld. In 2015 kregen 25 baby’s deze naam toegewezen. Wist je trouwens dat er in 2015 46 meisjes geboren zijn met deze naam?

Armand

Strijder, held van het leger. Dat is wat de naam Armand betekent. De naam is in 2015 niet aan veel kinderen gegeven, namelijk 3 keer. Een originele naam dus!

Louis

Lou, Lieuwe en Louis vallen allemaal in hetzelfde rijtje, maar deze naam was in 2015 iets populairder. Er werden 53 geboren met deze naam. Deze naam betekent roemvolle krijgsheld.

Lees ook Bloemennamen voor meisjes en hun betekenis
Rooney

Hoewel deze naam in 2o15 maar 1 keer aan een baby’tje werd gegeven, is hij echt heel tof! Zoek je nog een originele, stoere naam voor jouw zoontje? Dan is Rooney volgens ons zeker een geschikte kandidaat.

Lodewijk

In 2015 werden er vijf jongens met de naam Lodewijk geboren. Deze roemvolle krijgshelden, zoals de betekenis van de naam luidt, hebben een hele gave naam!

Louk/Loek

In de top 100 jongensnamen met één lettergreep kwam de naam Loek al voor. In 2015 werd Loek aan 157 jongetjes gegeven en er werden 9 jongens geboren die de naam Louk werden gegeven. De namen zijn trouwens ook populair voor meisjes.

Alper

De naam Alper betekent soldaat of held. De naam stond in 2015 op de 871e plek in de ranglijst van babynamen, 12 baby’s kregen de naam Alper.

Herman

In 2015 werden er 19 baby’s geboren die de naam Herman kregen. De naam betekent krijger. Wat vind jij van deze naam?

Alvise

Zoek je nog een originele naam voor jouw zoontje? Vorig jaar werd er 1 jongetje geboren met de naam Alvise. De naam betekent roemvolle krijgsheld.

Arthur

Vorig jaar stond deze naam hoog in de ranglijst, namelijk op plek 245. 65 baby’s werden Arthur genoemd, wat edel betekent.

Harm/Harmen

Deze Franse jongensnaam betekent krijger of legeraanvoerder, een ware held dus! Er werden vorig jaar 17 baby’s geboren met de naam Harm en 12 met de naam Harmen.

Hendrik

Hendrik was in 2015 een populaire naam. Er werden maar liefst 142 jongens geboren die deze naam kregen. De naam betekent heerser of koning.

Ben jij op zoek naar een mooie babynaam?

Maak gebruik van onze zoekmachine!

zoekmachine

Lees ook Weet jij welke jongensnamen upcoming zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*