Waarom moeders hun baby ‘wel kunnen opeten’

baby opeten moeders

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Aawh, hij is zo schattig! Ik zou hem wel op kunnen eten!” Hoe vaak heb jij deze uitspraak al gehoord of zelf gezegd? Waarschijnlijk is het antwoord op deze vraag ‘heeeel vaak!’. Maar waarom willen moeders hun kindje nou -in figuurlijke zin- opeten? Wij weten het!

Dit is waarom moeders hun kindje wel kunnen opeten

De universiteit van Montreal onderzocht het fenomeen en kwam met een antwoord. De chemische signalen, zoals de geur, tussen moeder en kind zijn enorm intens. De geur van baby’s triggert het neurologisch beloningsgebied van moeders. Ditzelfde gebeurt als je eet als je erg hongerig bent of als een verslaafde zijn drug krijgt. Er wordt in feite een verlangen bevredigd.

Lees ook Waarom alle Finse baby’s in een doos slapen

Onderzoek

Er deden 15 vrouwen mee aan het onderzoek. Eén groep bestond uit vrouwen zonder kinderen, de andere groep bestond uit vrouwen die net bevallen waren. Beiden groepen roken aan een pyjama van een 2-dagen oude baby. Hoewel de geur bij iedere vrouw even sterk werd waargenomen, reageerde het beloningsgebied van de pas bevallen vrouwen hier heftiger op.

Oerinstinct

De onderzoekers denken dat de reactie van het beloningsgebied ontwikkeld is om moeders aan te moedigen om hun kinderen te voeden en te beschermen, dus niet om daadwerkelijk een hapje uit die bolle beentjes te nemen. Gelukkig maar! ;)

Bron: csmonitor

Lees ook Dit is waarom je baby niet neergelegd wil worden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*