Waarom het hebben van een oppas zo erg nog niet is!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ben je aan het overwegen of je een oppas wil inschakelen voor jouw kleine, maar twijfel je nog? Dit begrijpen wij goed! Het is altijd spannend om jouw kind voor het eerst uit handen te geven aan de oppas. Dit is waarom de voordelen van het hebben van een oppas zijn opgesomd voor jou.

Voordelen voor een kind

Naast dat de oppas op jouw kleine let en zorgt dat hij/zij veilig blijft, brengt een oppas nog vele andere voordelen met zich mee. Eén van de voordelen van een oppas aan huis is dat hij/zij de sociale vaardigheden van een kind bevordert. Voor een jong kind is het namelijk een grote uitdaging als hij/zij naar een nieuwe omgeving moet, nieuwe kinderen ontmoet en een onbekende begeleider krijgt.

Zodra kinderen thuis worden verzorgd door een oppas, in hun vertrouwde omgeving, kunnen ze langzaam leren omgaan met onbekende situaties en mensen.

Dit helpt hen voor in de toekomst wanneer ze buitenshuis worden opgevangen. Hiernaast kent de oppas vaak nieuwe spelletjes en activiteiten en is hij/zij gemotiveerd om de kinderen enkele uren te entertainen. Zo krijgt jouw kleine individuele aandacht en er een soort van nieuw vriendje bij!

Voordelen voor de ouder

Ook voor de ouders brengt het hebben van een oppas voordelen met zich mee. Zo heb je eindelijk weer tijd om jouw huis op te ruimen, je werk af te maken, op een date te gaan, jouw vrienden weer te zien of eindelijk wat me-time in te plannen.

Uiteindelijk blijft het altijd spannend. Mocht je toch overtuigd zijn om een oppas in te schakelen of benieuwd zijn naar de verschillende oppassen bij jou in de buurt? Neem dan een kijkje bij Babysits (Oppassen.nl).