Tweeling 24 dagen na elkaar geboren

tweeling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Lindalva Pinheiro da Silva (35) was pas 24 weken zwanger van een tweeling, toen haar vliezen braken. “Ik was in paniek,” vertelt Lindalva, “het was veel te vroeg, ik wist dat ik ze kwijt kon raken.”

Handpalm

De dokters in Boston deden er alles aan om de weeën te stoppen, maar het eerste kindje, zoon Alexandre, werd 4 dagen later geboren. “Hij was zo klein, ik kon hem in mijn handpalm houden,” vertelt vader Ronaldo. Alexandre woog 745 gram. Lindalva: “‘Hij is te klein,’ zei ik tegen mijn man, ik was bang!” Lindalva wachtte de geboorte van haar tweede zoontje af. Maar de weeën stopten…

Baarmoeder

De dokters vertelden haar dat haar kindje binnen een uur, een dag of een week geboren kon worden. Hoe langer hij binnen zou blijven, hoe meer hij zou kunnen groeien. Terwijl Alexandre in de couveuse groeide, groeide Ronaldo verder in de baarmoeder. Lidalva bleef gezond. Drie weken na de eerste bevalling begonnen de weeën voor de tweede keer. Ronaldo werd geboren, en hij was een stuk groter dan zijn broer, hij woog meer dan 3 pond. Lindalva: “Ik hoop dat we volgende week, rond mijn uitgerekende datum 18 juni, met z’n allen het ziekenhuis mogen verlaten!”

Bron: ABC30.com

Lees ook: tweeling wordt hand in hand geboren.

Foto van tweeling via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*