Recept: Rijst met sperziebonen en gehakt

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Dit keer een lekker gerecht met rijst, sperziebonen en gehakt. Sperziebonen zijn supergezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Met 200 gram sperziebonen heb je al 14% van de ADH* van calcium, 40% van de ADH van vitamine C, vitamine K is goed voor 36% en vitamine A voor 26%!

Voor de mineralen geldt dat er mangaan, molybdeen, magnesium, kalium, ijzer, fosfor, calcium en koper in zit. Wat vitaminen betreft bevat het naast C, A en K veel B1, B2, B3, B6 en B11. Sperziebonen zijn ideaal om het aanbevolen aantal vitaminen en mineralen binnen te krijgen, ook tijdens de zwangerschap.

*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Zin in een nagerecht? Maak dan een lekker rabarbertoetje.

Rijst met sperziebonen en gehakt
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Rijst met sperziebonen en gehakt
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
1 persoon 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Instructies
  1. Doe de knoflook en ui in een pan met boter en een scheutje ketjap manis.
  2. Doe het gehakt er bij, strooi er zout en peper op en laat het koken totdat het knapperig wordt.
  3. Doe roomboter in een pan en laat dit smelten.
  4. Doe er dan de rijst op.
  5. Giet hier water op en wacht tot de rijst gekookt is, strooi er ook wat zout op.
  6. Kook de sperziebonen, waterkers en lente ui op het laatst door de gehakt.
  7. Snijd een plakje ananas en doe het op de gril of tussen de tosti ijzer.
  8. Wanneer alles gekookt is doe je er wat cashewnoten op zodat het wat lekkerder smaakt!
  9. *kies voor de variant waar geen suiker en smaakversterker (E621) in zit. Dit middel wordt gebruikt om de productkwaliteit te verbloemen, maar ook om smaken door de overstimulatie van de smaakpapillen nog meer naar voren te laten komen. Dit zorgt voor beschadiging van zenuwcellen, ook verslaving en moeilijk beheersbare eetdrang vormen een bekend bijverschijnsel.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*