Rijst met sperziebonen en gehakt
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de knoflook en ui in een pan met boter en een scheutje ketjap manis.
  2. Doe het gehakt er bij, strooi er zout en peper op en laat het koken totdat het knapperig wordt.
  3. Doe roomboter in een pan en laat dit smelten.
  4. Doe er dan de rijst op.
  5. Giet hier water op en wacht tot de rijst gekookt is, strooi er ook wat zout op.
  6. Kook de sperziebonen, waterkers en lente ui op het laatst door de gehakt.
  7. Snijd een plakje ananas en doe het op de gril of tussen de tosti ijzer.
  8. Wanneer alles gekookt is doe je er wat cashewnoten op zodat het wat lekkerder smaakt!
  9. *kies voor de variant waar geen suiker en smaakversterker (E621) in zit. Dit middel wordt gebruikt om de productkwaliteit te verbloemen, maar ook om smaken door de overstimulatie van de smaakpapillen nog meer naar voren te laten komen. Dit zorgt voor beschadiging van zenuwcellen, ook verslaving en moeilijk beheersbare eetdrang vormen een bekend bijverschijnsel.