Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance. Karin: “Om er voor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”
Recepten voor zwangere vrouwen – Mangosnacks
Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: mangosnacks. Wist je dat mango zelfs miskramen kan voorkomen? Mango’s zitten vol met mineralen, vitamines en antioxidanten. Daarnaast zitten mango’s vol met eiwitten en vetten, maar bevatten weinig calorieën. Tijdens de zwangerschap is het verstandig om mango’s te eten, dagelijks zelfs. Het calcium en magnesium dat in mango zit helpt de spieren met ontspannen en helpt je stress te voorkomen.
Karin schreef nog meer recepten voor zwangere vrouwen: lees ze hier.
- 125 gram mangoblokjes
- 4 opscheplepels havermout
- 500 ml kokosrasp
- 3 dadels
- 4 abrikozen
- water
- 25 gram roomboter
- 5 theelepels agar agar*
- Doe de mangoblokjes, havermout, rozijnen, kokosrasp, dadels en abrikozen in een pan en giet hier water bij tot alle ingrediënten net onder water zitten.
- Nadat het gekookt is, doe je er boter bij en mix je het geheel met een staafmixer.
- Het kookvocht trekt in de havermout en kokos waardoor je het niet hoeft af te gieten, het geheel is ongeveer 500 ml maar controleer dit eerst even zodat je de juiste hoeveelheid agar agar gebruikt.
- Laat het opstijven in de koelkast.
- * Agar agar is te vervangen voor gelatine. Het is te vergelijken met gelatine alleen is het plantaardig. Dit is te koop in natuurvoedingswinkels. Het is belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing op de verpakking volgt wanneer je gebruik maakt van agar agar.
- TIP: Als je de mangosnacks in de koelkast of diepvries bewaart, is het ook langer houdbaar!