Peuters liggen in een deuk om ‘Het boek zonder tekeningen’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een boek zonder plaatjes lijkt misschien helemaal niet leuk en erg saai. Maar om dit boek moeten alle peuters en kleuters lachen! Want de voorlezer moet álles voorlezen wat er in het boek staat. En dat zijn soms héle gekke dingen.

Voorleesboek zonder plaatjes

In het boek laat schrijver B.J. Novak degene die het boek voorleest allemaal gekke dingen zeggen, zoals: ‘ik ben een aapje dat zichzelf heeft leren lezen’, of ‘blork’ en ‘kielekiele dada’.

Meer weten over voorlezen? Lees dan dit: je baby voorlezen: leuk en belangrijk.

Droomboek van elk kind

B.J. Novak is zelf nog geen vader, maar hij houdt van voorlezen aan kinderen van vrienden. Als hij hen opzoekt vraagt hij standaard: “Wat is je favoriete boek? Kan ik je voorlezen?” Novak vroeg zich af wat het droomboek van elk kind zou zijn en zo kwam hij op het idee om een boek te schrijven wat ouders een beetje voor gek zet en kinderen laat lachen.

Samen lachen

Peuters en kleuters lachen om het hardst als ze het boek horen voorlezen. Het boek had zo’n succes dat het in allerlei talen is vertaalt. Ook in het Nederlands doet het boek het goed. Bekijk hier het ‘Het boek zonder tekeningen‘.

Bron: The Boston Globe // Foto ‘Moeder aan het voorlezen’ via Shutterstock

Lees verder: wij willen Jochem Myjer als voorleesvader!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*