Recept: mini-pizza’s

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Judith myfoodblogGastblog door Judith Pagrach van myfoodblog.nl

Pizza’s maken is hartstikke leuk om met kinderen te doen! Maak zelf het deeg en laat ze hun eigen toppings kiezen en zelf op de pizza leggen. Zo heeft iedereen zijn eigen gepersonaliseerde pizza. Natuurlijk kun je je kind hierbij ook helpen door bijvoorbeeld de topping in de vorm van de voorletter of van een smiley te maken. Dat is nog eens happy food! Het recept voor dit pizzadeeg is heerlijk en flinterdun, dus zorgt het voor happy kids én happy ouders.

Het recept

Ingrediënten pizzabodem

(voor 8 – 12 kleine pizza’s)

250 g tarwebloem
250 g speltbloem
1 zakje gedroogde gist (7 g)
300 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
1 el honing
1/2 tl grofgemalen zwarte peper
snufje zout
passata di pomodoro (gezeefde tomaat)

Benodigdheden
Pizzasteen (optioneel)
Deegroller

Bereidingswijze
1. Doe de bloem, peper en zout in een kom. In een andere kom meng je het gist met het water. Laat 10 minuten staan op een warme plek, bijvoorbeeld naast de verwarming. Roer de olijfolie en honing na 10 minuten door het gistmengsel heen en giet dit vervolgens bij het bloemmengsel.
2. Bestuif je werkblad met voldoende bloem en kneed het deeg totdat het soepel is. Dit is ongeveer een minuut of 10.
3. Bestrijk een schone kom met olijfolie en leg hier de deegbal in. Dek af met een theedoek en leg weer op een warme plek. Laat het deeg hier 1 uur rijzen. Als het goed is, is het deeg nu verdubbeld in volume.
4. Verwarm de oven voor op 220 C.
5. Bestuif je werkblad weer met bloem en verdeel het deeg in acht tot twaalf gelijke stukken. Bestuif de bovenkant van het deeg ook en rol met een deegroller dun uit. Draai het deeg elke keer een kwartslag om het zo gelijkmatig uit te rollen.
6. Leg het uitgerolde deeg , met behulp van de deegroller, op een pizzasteen die je licht met olijfolie hebt ingesmeerd óf op bakpapier op een bakblik. Besmeer met de passata die pomodoro en laat de kinderen hun eigen pizza’s versieren.
7. Bak ze afhankelijk van de grootte en dikte, 11 – 20 minuten. Als de pizza gaar is, zijn de randen knapperig en lichtgebruind.

Topping ideeën:
Milde kaas
Ananas
Paprikareepjes
Cherrytomaatjes
Worst of salami
Ham
Geblancheerde broccolirozetjes
Courgette plakjes
Tonijn
Maïs

Meer smakelijke recepten vind je op myfoodblog.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*