Geweldig! Moeder bewijst kracht van borstvoeding met een foto

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Borstvoeding verandert van dag tot dag, maar vaak heb je dat zelf helemaal niet door. Mallory Smothers nam een foto waarin dit verschil enorm duidelijk is: na een nacht haar zieke baby verzorgd te hebben, zag haar borstvoeding er heel anders uit.

Lichaam van moeder reageert op gezondheid baby

Mallory Smothers had een keer gehoord dat je lichaam reageert op de bacteriën en virussen die je baby afgeeft als het borstvoeding krijgt, maar ze had hier nooit meer aan teruggedacht. Tot ze op een ochtend borstvoedingzakjes uit de vriezer haalde. Ze merkte een groot verschil op tussen de twee zakjes gekolfde melk, terwijl er maar een paar uur tijdsverschil tussen de kolfbeurten zat.

Voeden van zieke baby

“Ik kolfde op donderdagavond voor we naar bed gingen. ’s Nachts voed ik Baby ongeveer om de 2 uur en kolf ik niet tot we ’s ochtends weer opstaan. In de vroege uurtjes van vrijdagochtend, om 3 uur ongeveer, merkte ik dat ze verstopt zat, geïrriteerd was en VEEL niesde. Waarschijnlijk een verkoudheidje, toch?” schrijft Mallory op Facebook.

Lees ook: Ik geef borstvoeding, maar ben zo moe. Wat kan ik daar aan doen?

Verschil in borstvoeding na verzorgen zieke baby

Toen ze ’s ochtends opnieuw kolfde, was haar melk heel anders dan de avond ervoor. Toch viel het Mallory niet op, tot ze de melk uit de vriezer haalde en het grootte kleurverschil zag. Ze nam een foto met de melk van donderdag links en dat van vrijdag rechts. “Kijk eens hoeveel de borstvoeding die ik vrijdag gaf lijkt op biest (de melk met superkrachten vol van antistoffen en leukocyten die je in de eerste dagen na je bevalling aanmaakt) en dit komt allemaal door het een verkouden baby de hele nacht te voeden,” schrijft Mallory.

Borstvoeding past zich aan als baby ziek is

Het duidelijke kleurverschil en daarmee het verschil in stoffen in de borstvoeding komt doordat je lichaam reageert op de bacteriën en virussen die je baby afgeeft op het moment dat het aan je borst ligt om te drinken. Er wordt gezegd dat de klieren van de moeder kunnen analyseren hoe het met de baby gaat en hier op reageren door bepaalde stoffen en cellen aan te maken in de moedermelk. En aan de foto te zien, klopt dit echt! We zijn het met Mallory eens: wat is borstvoeding bijzonder!

Lees ook: Deze mama geeft borstvoeding op z’n kop.

Afbeelding ‘Vrouw geeft borstvoeding’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*