Moeder komt op voor zoontje in Frozen-prinsessenjurk

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat doe je als iemand je zoontje of dochtertje beledigt of kwetst? Juist, je moederinstinct neemt het over en jij doet er alles aan om je kind te beschermen. Het zoontje van Haylee Bazan wilde een prinsessenjurk aan, dus kreeg hij een prinsessenjurk aan. Maar eenmaal in de bus vond een wildvreemde het nodig om hier iets van te zeggen. Daar was Haylee niet van gediend. Op Facebook liet ze weten wat ze daarvan vond.

Moeder verdedigt zoontje in prinsessenjurk

“Voor de vrouw in de bus die het nodig vond om mijn gesprek met mijn zoontje te onderbreken: het maakt mij niets uit dat jij de manier waarop hij gekleed is niet vindt kunnen of dat je het onderwerp van het gesprek ‘Wie is je favoriete Disney-prinses? (sneeuwwitje natuurlijk!) niet kon waarderen. Zackary is mijn driejarige zoon en hij mag zijn wie hij wil zijn.” Dit postte de moeder op Facebook en maakte hiermee een statement. Moeders over de hele wereld reageren massaal op de post, waarop het jongetje in een prinsessenjurk te zien is.

Auto’s, poppen en piraten

Ze vervolgt: “Vandaag was hij een Disney-prinses en JA ik stuurde hem zo naar school. Waarom? Omdat hij dat graag een Elsa-prinsessenjurk aan wilde, omdat hij dit wilde laten zien aan zijn docenten en vrienden, omdat hij ‘Let it go’ wilde zingen, omdat hij de geslachts-stereotypes niet begrijpt waar hij blijkbaar aan moet voldoen, maar vooral omdat hij geweldig is! Hij speelt met auto’s, poppen en piraten. Hij rijdt op zijn motorfiets en duwt een poppenwagen. Hij draagt zombie-schmink en lippenstift en als hij een prinsessenjurk aan wil, dan kan dat!”

Lees ook: Zo zouden Disney prinsessen eruit zien als moeders

“Jij zou degene moeten zijn die zich moet schamen”

Ze sluit af met: “Dus de volgende keer dat je ons ziet, verkleed als een prinses of een cowboy, houd je afkeurende blikken dan voor jezelf en behalve als je hem wilt vertellen hoe fantastisch hij eruit ziet, mag je je afkeurende commentaar ook voor je houden. Jij zou degene moeten zijn die zich moet schamen, niet wij!”

//www.facebook.com/photo.php?fbid=10209238963872367&set=a.1817079827977.2106598.1269552436&type=3

Lees ook: Tof hoe deze vader reageert als zijn zoontje een barbiepop wil!

One comment

  1. 1

    Die jongen ziet er hartstikke leuk uit in die jurk en als mijn zoon dat ook wil als hij ouder is mag hij dat vind het zo kolder die stereotypen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*