Moeder geeft babyfoto bijzondere twist

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

MRI-scans worden meestal gebruikt voor het onderzoeken van ziektes, maar deze keer heeft hebben onderzoekers een heel ander beeld vastgelegd: een moeder en baby die heerlijk aan het knuffelen zijn. De scan verovert de harten van vele ouders.

Onderzoek naar het babybrein

De beelden die Rebecca Saxe liet maken van haar en haar twee maanden oude baby Percy komen niet zomaar uit de lucht vallen. Rebecca is professor in cognitieve neurowetenschappen en is al langer geïnteresseerd in de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Bij haar eerste kind maakte ze scans om zijn ontwikkeling te volgen en te zien hoe het kinderbrein groeit en verandert. Zo kwam ze op het idee om een scan te maken van haarzelf en haar baby.

Band tussen moeder en baby op MRI-scan

“Niemand heeft, voor zover ik weet, ooit een MRI-scan gemaakt van moeder en kind. We maakten dit omdat we het wilden zien,” vertelt Rebecca. Nu de beelden zijn gemaakt, kunnen wij wel begrijpen waarom: wat is het bijzonder om de band tussen moeder en baby op de scan te zien!

Lees ook: zo belangrijk is emotionele interactie met je baby!

MRI-scan geeft bijzonder beeld

Hoe bijzonder is het dat de hersenen van de baby qua grootte eigenlijk helemaal niet zoveel verschillen met de hersenen van de moeder. Zeker als je dit vergelijkt met hoeveel de handen van een baby verschillen met de handen van een volwassene. Wat ook opvalt is dat de schedel van de baby nog zo dun is. De liefde van de kus van de Rebecca lijkt wel rechtstreeks in het hoofdje van baby Percy te belanden.

Een blik in de band tussen moeder en kind

Het beeld gaat de hele wereld over, het geeft een bijzonder inkijkje in de band tussen moeder en kind. Zo, zonder het zien van het uiterlijk, had het elke moeder en elke baby kunnen zijn. Dat maakt het beeld aansprekend. Sommige mensen vragen zich af of het wel gezond is om zomaar MRI-scans te maken, maar doordat er niet gebruik wordt gemaakt van straling, hebben de scans geen schadelijke effecten.

Bron: Scary Mommmy // Foto ‘MRI-scan baby’ via Shutterstock

Bekijk ook deze beelden: zo past je baby in je buik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*