Moeder rockt met foto van borstvoeding op bruiloft

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De Duitse Naomi Jael Covert zette onlangs een foto op Instagram waarop ze haar zoontje borstvoeding geeft op de bruiloft van haar beste vriendin. In Duitsland is dit heel normaal, maar in Nederland kijken mensen hier toch nog raar van op. Wat vind jij?

Borstvoedingsfoto op bruiloft gaat viraal

‘Wat doe je als je op een bruiloft bent, een mooie jurk en hoge hakken draagt en je baby honger krijgt? Dan maakt dat me niets uit, ik voed gewoon mijn kind.’ Dit schreef Naomi bij haar Instagrampost. De foto werd opgepikt door #empoweredbirthproject en ging viraal. De foto heeft al bijna 13.000 likes.

“Dit is waarom ik borsten heb!”

Toen Naomi de foto plaatste wist ze niet dat de afbeelding zoveel ophef zou veroorzaken. Maar daar trekt ze zich niets van aan. Bij de foto zegt ze: ‘Hier in Duitsland worden mensen hier niet boos van. Het is NORMAAL. Er is niets onbeleefds of slechts aan. Dit is waarom is borsten heb!’

Lees ook: Prachtig! Mama’s geven borstvoeding in werkkleding

Ophef

Ze kreeg veel positieve reacties op de post, maar er waren ook mensen die wat minder tevreden waren met de foto. “Bedek jezelf met een doek!” en “Pomp de melk thuis en neem het mee…” waren reacties die ze kreeg. Aan Buzzfeed vertelt ze: “Ik snap best dat vrouwen zich ongemakkelijk voelen als ze publiekelijk borstvoeding geven, maar ik wilde laten zien dat het absoluut geen big deal is om dit te doen. Wat de omstandigheden ook zijn.”

Wat vind jij van de foto? Ben jij het eens of oneens met Naomi?

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Geweldig! Moeder bewijst kracht van borstvoeding met een foto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*