Maak je eigen koekjesvormen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Heidi’s zoontje had een ‘bucket list’ met 20 dingen die hij wilde doen voordat de vakantie was afgelopen. Eentje daarvan was zelf koekjes bakken en decoreren. Ze besloten deze activiteit nog iets uitdagender te maken door zelf de koekjesvormen te maken. In deze blog legt ze uit hoe dat moet.

KoekjesDIY Koekjesvormen

Heidi: Deze koekjesvormen blijven natuurlijk niet voor altijd heel, maar als je ze voorzichtig wast, kun je ze gerust nog een keertje gebruiken. Je hebt het volgende nodig:

  • Aluminiumfolie
  • Papier
  • Iets om mee te tekenen
  • Een nietmachine
  • Een schaar

1. Maak een ontwerp van een vorm waar je graag een koekje van wil hebben. Onthoud dat simpele vormen het beste werken. Wij maakten een paddestoel, boom en een spookje.

cookies3

2. Rol het folie uit, dat van mij was 60 cm lang. Dit houdt in dat je uiteindelijk een strook van 30 cm hebt (zie ook het kleine Engelse tekeningetje hieronder).Uitleg vouwen

3. Vouw het folie in de lengte door de midden en dan  nog drie keer door de helft. Nu heb je een lange dunne strook. Doe deze in de hoogte nog een keer door de helft. Je hebt nu een 30 cm lange strook.

4. Nu vouw je voor de laatste keer: vouw de 30 cm lange streep in de lengte door de helft (net als in het begin). Met de bovenkant van m’n schaar zorg ik voor een scherpe vouw. Met deze strook ga je het koekvormpje maken.

cookies6

5. Gebruik je tekening als voorbeeld en buig de strook in de juiste vorm. Aan het eind wil je een klein beetje overlap hebben. Knip alles wat je over hebt eraf en niet het vormpje aan elkaar. Niet zo zodat de uiteindes van de nietjes aan de buitenkant van je vormpje zitten.

Zorg voor wat lekkere decoratie. Nu ben je klaar om koekjes te gaan maken!

Koekjes

Een lekker koekjesrecept vind je hier. Over bucket lists gesproken: 15 dingen om te doen vóór je 3e verjaardag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*