Is dit kussentje de oplossing voor premature baby’s?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je baby’tje achterlaten in het ziekenhuis is vreselijk. Niet alleen als ouders is dit lastig, ook het kindje moet zijn ouders missen. Yamile Jackon ervoer ditzelfde probleem en bedacht een simpele maar handige oplossing voor dit probleem: een kussentje in de vorm van een hand.

Een kussentje in de vorm van een hand zorgt voor groei van premature baby’s

Het is heel erg belangrijk dat premature baby’s veel slaap krijgen. Terwijl ze slapen, groeien de hersenen waardoor het herstel en de gezondheid van het kindje snel vooruit gaan. Maar wat artsen vaak zien, is dat de baby slecht slaapt en onrustig is wanneer het niet met zijn ouders is. Daarom bedacht Yamile de Zaky: een kussentje in de vorm van een hand die haar lichaamsgeur droeg. Ze kon de hand tegen haar zoontje aandrukken als ze wegging, waardoor hij het gevoel had alsof ze bij hem was.

Lees ook Ontroerend filmpje: premature tweeling laat elkaar niet los

Mama’s geur

Zachary, het zoontje van Yamile, werd twaalf weken te vroeg geboren en woog nog geen 0,9 kilo. Ruim drie maanden lag hij in het ziekenhuis om daar aan te sterken en te groeien. Yamile was overdag veel bij hem, maar moest hem aan het einde van de dag weer alleen laten en dat vond ze vreselijk. Ze besloot om met een gevulde tuinhandschoen te slapen en legde het bij Zachary neer, zodat hij mama’s geur bij zich had. Toen ze het bij Zachary neerlegde, zag ze de toestand van haar zoontje vooruit gaan.

Succes

Drie weken nadat Zachary was ontslagen uit het ziekenhuis, kreeg Yamile een telefoontje van een verpleegster. Zij vroeg of ze meer kussentjes kon maken voor de baby’s op de afdeling. Ze had gezien hoe het Zachary had geholpen en wilde dat meer premature baby’s konden profiteren van het kussentje. Het kussentje zorgt er niet alleen voor dat baby’s de lichaamsgeur van hun moeder ruiken. Door de handschoen blijven de baby’s ook in de juiste houding liggen en slapen ze beter. Alle informatie over the Zaky vind je hier.

Foto: FreeImages.com/Jean Scheijen

Lees ook Krachtige voor- en nafoto’s van premature baby’s

3 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*