Deze app vertelt waarom jouw baby huilt…

app

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Slapeloze nachten zijn volgens Taiwanese onderzoekers voorbij. Zij vonden een app uit die je vertelt waarom jouw kindje huilt.

Een app die de huil van je baby scant

De onderzoekers analyseerden maar liefst 200.000 verschillende huilgeluiden van baby’s. Vervolgens slaagden ze erin om al deze geluiden te koppelen aan bepaalde behoeften. De resultaten verwerkten ze in een app, genaamd Infant Cries Translator. De app kan vier redenen geven waarom jouw baby huilt: honger, vieze luier, pijn of vermoeidheid.

Lees ook: kindje is stomverbaasd als hij zichzelf ziet huilen

En hij werkt nog goed ook!

De app is al getest en de resultaten zijn verbluffend. Het gaf bij 92% van alle gebruikers een juist antwoord bij baby’s onder de twee weken. De app is 85% juist als het gaat om baby’s jonger dan twee maanden. Hoe het werkt? Je neemt ongeveer 10 seconden het geluid van je huilende baby op. Vervolgens geeft de app in 15 seconden aan waarom jouw baby’tje huilt.

Niet nieuw op de markt

De app is niet nieuw, want er bestaan al verschillende manieren om erachter te komen waarom je baby’tje huilt. De Australische Priscilla Dunstan heeft een DVD en app uitgebracht, waarbij je kunt trainen om bepaalde huilgeluiden te herkennen. Ook kraamverzorgsters geven hier al verschillende trainingen in. Maar niet onbelangrijk: luister naar je moederinstinct, je voelt zelf vaak haarfijn aan wat jouw kindje wil.

Wat vinden jullie? Is je moederinstinct de beste manier om erachter te komen wat jouw kleintje wil? Of is een beetje hulp niet erg?

Lees ook: zo kalmeer je een huilende baby in 4 stappen

Foto van huilende baby via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*