Het eetdagboek van een zwangere vrouw #8

eetdagboek zwangere vrouw

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

karin-hermansGastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij zal wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 7 van het eetdagboek.

Ontbijten in je zwangerschap

Eva blijft het eetdagboek invullen. We zien dat Eva een trouwe ontbijter is. Zij kiest niet zomaar voor een standaard Nederlands ontbijt als een bruine boterham met kaas. Eva wisselt haar ontbijt goed af. Dat is goed voor de smaakontwikkeling van de baby, maar ook voor Eva zelf. Het voorkomt dat haar lichaam lui wordt. Door de afwisseling in eten kan het lichaam het best voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen opnemen.

Eva kiest vaak voor een pannenkoek van ei en banaan; ze bakt deze zelf. Zij krijgt zo direct vitamines, koolhydraten maar ook vetten binnen. Als Eva voor dit ontbijt kiest, krijgt zij gemiddeld 219 kcal binnen. Een banaan is heel gezond omdat deze vooral veel vitamine C en B11, kalium en magnesium bevat. Een ei is een topper op het gebied van nutriënten. Het bevat bijna alle vitamines en mineralen. Het ijzer uit het ei zorgt er weer voor dat de vitamine C uit de banaan beter wordt opgenomen. Ei en banaan zijn dus een hele goede combinatie.

Eva kiest gemiddeld om de dag voor zuivel in de vorm van yoghurt, kwark of biologische vanille yoghurt met muesli en/of een stuk fruit. In plaats van muesli kiest zij ook wel voor havermout. Wanneer ze dit ontbijt eet, zonder fruit, zit ze gemiddeld rond de 100 kcal. Dit is op zich weinig voor een ontbijt, helemaal voor het intensieve en actieve leven dat Eva heeft.

Als je kiest voor dit ontbijt raden wij altijd aan om een zuivel variant te kiezen van biologische afkomst en een muesli zonder suiker. Want suiker is, in dit geval, alleen maar een loze toevoeging die je suikerspiegel onnodig laat pieken en de opname van vitamines verstoort. Ook raden wij altijd aan om te kiezen voor volle yoghurt of zelfs Griekse of Turkse yoghurt. Hier zitten veel vetten in die goed voor de moeder en de baby zijn.

Wat we vooral zagen was dat Eva bijna iedere ochtend bij het ontbijt een glas water en 1 kopje koffie drinkt. Wanneer je kiest om water te drinken bij het ontbijt, begin je de dag gelijk met het zuiveren van je lichaam. In de zwangerschap is het raadzaam om te kiezen voor niet meer dan 1 kopje koffie per dag, omdat de cafeïne via de navelstreng ook bij de baby komt.

Heb jij een vraag over jouw ontbijt? Reageer dan hieronder of mail naar info@babyblog.nl

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*