Hele kleine kans: donkere vrouw baart blanke baby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Toen de verloskundige de pasgeboren zoon van de Britse Catherine Howarth in haar armen legde, geloofde ze eerst niet dat het haar kindje was. Catherina is namelijk van Nigeriaanse afkomst, en de baby was hartstikke blank. Daarom dacht ze dat haar kindje misschien was omgewisseld.

1 op 1.000.000

Niets bleek minder waar: baby Jonah is echt haar kind. Hoewel Jonah wel een blanke vader heeft, is de kans dat een Afrikaanse vrouw een blanke baby baart volgens de doktoren 1 op 1 miljoen. De verloskundigen en ook vader Richard waren enorm verbaasd. Catherina vertelt: “Sommige kinderen worden na een paar weken donkerder, als hun echte huidskleur duidelijker wordt. Aan de topjes van hun oren kun je zien wat het gaat worden. Bij Jonah zagen we meteen dat hij helemaal blank was.”

Het gezinnetje:

//nl.pinterest.com/pin/372391462913905016

Recessief gen

De doktoren vertellen dat het kindje geen albino is. Dat Jonah blank is, komt door een recessief gen van Catherine. Catherine: “Mijn ouders komen uit Nigeria, en voor zover iedereen zich kan herinneren, bestaat mijn familie alleen uit donkere mensen”, zegt Catherine. “Maar op enig moment moet er een blank gen in de familie zijn gebracht, die jaren en jaren niet naar voren is gekomen, tot nu.” Het is ontzettend zeldzaam dat zoiets gebeurt, de doktoren vonden slechts 2 eerdere gevallen. De kans is dus enorm groot dat een eventueel tweede kindje van Catherine en Richard een donkerdere huidskleur zal hebben. Maar dat maakt Catherine en haar man natuurlijk helemaal niks uit. Richard: “De huidskleur is niet van belang. Dat Jonah gezond en gelukkig is, dát is belangrijk”.

Bron: Mirror.co.uk // Foto ‘Bruine vrouw en blanke baby’ via Shutterstock.

Lees ook: de baby in dit filmpje werd geboren met tanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*