Heb je ooit zo’n bijzonder geboortekaartje gezien?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ik zie heel wat geboortekaartjes voorbijkomen, maar zo’n bijzondere geboorteaankondiging als hieronder heb ik nog niet vaak gezien.

Het geboortekaartje is een miniversie van de babykamer, helemaal op schaal nagemaakt. Wat een monnikenwerk! Respect voor de maker: Suus Hessling, een motion designer uit Utrecht. Ze stuurde ons deze foto’s van haar werk, en nog leuker, onlangs stuurde ze ook een filmpje met ditzelfde concept. Die zie je hieronder!

motion geboortekaartje

Suus: “Bij dit kaartje heb ik de babykamer nagebouwd van papier, en daarin alle gegevens van de geboorte verwerkt. Ik maak dit soort kaartjes vaker, soms maak ik zelfs kaartjes waar een animatie in komt, een zogenoemde ‘animated card’.”

suus hessling

bijzonder geboortekaartje

Hier zie je de ‘Madurodam-versie’ en de echte babykamer naast elkaar. Echt te gek!

Animated card – een filmpje als geboorteaankondiging!

Bovenstaand kaartje is natuurlijk al hartstikke bijzonder, maar Suus ging nog een stapje verder. Ze maakte een geanimeerd geboortekaartje. Wat dat precies is, zie je hieronder. Superleuk om te delen via Whatsapp, de mail en Facebook.

Ik stelde Suus wat vragen, want ik kan me voorstellen dat er meer mensen interesse hebben in zo’n ‘geboortekaartje’ :)

Hoe gaat het maken van zo’n geboortekaartje in z’n werk?

Suus: “Ik baseer mijn werk het liefst op bestaande elementen, en bij het maken van een geboortekaart kijk ik naar wat er in de babykamer van de aankomende spruit staat. Ik vind het leuk om de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken en zo bijvoorbeeld de echte knuffel of de eerste paar schoentjes in de kaart terug te laten komen. Ik werk voornamelijk met materialen als papier en hout.”

Hoe lang duurt het maken van zo’n kaartje?

“Omdat alles handgemaakt wordt, is het tijdrovend. Ik heb er ongeveer een maand aan gewerkt, maar ik ben gewend aan een beetje monnikenwerk! Het kaartje ontwikkelt zich steeds meer gaandeweg. Ik begin met een globaal idee, maar naarmate ik steeds meer elementen ga maken komen de details, en uiteindelijk een storyboard. Naast de daadwerkelijke kaart leek het mij leuk om er een animatie bij te maken die de ouders kunnen delen met bijvoorbeeld collega’s of mensen naast de intimi. Het is een leuke manier om het van de daken te schreeuwen dat jouw prachtbaby geboren is!

En hoe duur is zoiets?

“De kosten zijn afhankelijk van de wensen van de ouders en het is lastig om een bedrag te noemen. Maar gezien de tijd die erin gaat zitten, zal het wel boven de gemiddelde prijs van babykaartjes liggen…”

Kijk voor meer info op suushessling.com.

Over monnikenwerk gesproken: bekijk ook dit filmpje met een timelapse van een zwangerschap. Love it!

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*