Foto’s van je zwangerschap: belangrijk!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door fotografe Claudia Pauws

Je zwangerschap: vroeg of laat (maar meestal pas later) gaan daar foto’s van gemaakt worden. Niet zo gek natuurlijk, want het zal één van de meest bijzondere periodes in je leven zijn. Veel foto’s van die buik dus, maar vaak ook wel met enige terughoudendheid: “Pfff alsjeblieft, ik zie eruit als een nijlpaard!” of “laat maar zitten, want ik heb niet zulke mooie zwangerschapsstrepen op mijn buik” of, nou ja, vul zelf maar aan, want je hebt vast nog wel meer variaties gehoord.

Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-8

Je zwangerschap vastleggen

Hoe dan ook, veel moeders (en vaders) kunnen uit ervaring vertellen dat juist die foto’s door de jaren heen steeds belangrijker worden: foto’s van de eerste echo, die iPhone-foto’s die je af en toe op spontane momenten maakt. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om je zwangerschap mooi vast te leggen, zodat het een prachtige én blijvende herinnering wordt!

Marscha en Paul hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om foto’s bij een professionele fotografe te laten maken. Het zijn de laatste foto’s geworden waar ze nog met z’n tweeën op staan :) Voor Marscha was het niet alleen belangrijk dat ze zelf een mooie herinnering aan deze periode had, maar ze wou vooral voor haar kindje in de buik graag foto’s hebben die ze later kon laten zien. Dan zou ze kunnen vertellen waar hij of zij vandaan kwam, hoe groot de buik wel niet was, dat papa toen nog een snor had, waar mama en papa toen woonden, en ga zo maar door.
Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-2Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-3

Een professionele fotograaf is natuurlijk niet gratis, maar als je écht mooie foto’s wilt hebben, zul je er geen spijt van krijgen. Een fotograaf met ervaring weet hoe hij/zij jou op een mooie manier op de foto kan krijgen. Zelfs al vind je zelf dat je er als een nijlpaard uit ziet (maar geloof me: je bent waarschijnlijk de enige ;))

Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-5 Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-6 Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-7

Maar ook als je het niet professioneel aanpakt, zijn er natuurlijk leuke manieren om je zwangerschap vast te leggen. Vraag je partner om foto’s van je te maken of denk bijvoorbeeld aan een ‘fotodagboek’. Nou ja, een dagboek is misschien wel erg ambitieus… Probeer maar eens elke maand een foto te maken voor dezelfde achtergrond. Dit kun je het beste doen in een ruimte met grote ramen zonder dat daarbij direct zonlicht op je schijnt. Je zult zien dat je mooi natuurlijk licht in je foto hebt zonder dat het té fel of té hard is. Je kunt ook bij elke maand een voorwerp vasthouden dat precies overeenkomt met de grootte van je kindje! In het begin zal het iets kleins zijn zoals een erwt, kiwi en een appel maar uiteindelijk zul je met een meloen in je armen staan ;) Bekijk deze website voor een fantastisch voorbeeld!

Of je je zwangerschap nu professioneel vast laat leggen of door een amateur, creatief of gewoon af en toe spontaan: maak er een mooie herinnering van voor jezelf en je kind. Wat zal hij/zij het leuk vinden om later te weten hoe je eruit zag toen hij/zij in je buik zat!

Toen mijn moeder hoogzwanger was, heeft mijn vader een foto van haar gemaakt. Het is fotografisch gezien niet een bijzondere foto: gemaakt met een simpele camera in de DDR van de jaren ’80! Maar toen ik afgelopen jaar zelf zwanger was, merkte ik hoe belangrijk deze foto voor me is geworden!
Fotos-van-zwangerschap-ClaudiaPauws-9
Wacht dus niet langer en pak die camera of neem contact op met een professionele fotograaf voor die extra mooie foto’s!

Foto’s door www.claudiapauws.nl.

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Ik maakte er zelf… met de zelfontspanner… wat een gedoe… maar ik ben zo blij dat ik ze genomen heb want onverwacht beviel ik enkele dagen later… :)

  4. 4

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*