Facebookpost van single vader gaat viraal

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een Facebookpost van een single dad gaat razendsnel de hele wereld over. Hij schrijft heel eerlijk over hoe hij het alleenstaande vaderschap eerst zo lastig vond, dat hij alle advies las wat hij maar kon krijgen. Ook vertelt hij over hoe een Facebookgroep van single vaders hem onwijs geholpen had.

Aansprekend verhaal voor single vaders

In een bericht aan de Facebookpagina van Life of Dad, schreef Richard Johnson over hoe het voor hem is om single vader te zijn. Zijn verhaal spreekt alleenstaande vaders vanuit alle continenten aan. Hij schrijft:

“Mijn naam is Richard Johnson en ik ben een alleenstaande vader van een prachtige kleine meid: Persephone. Haar moeder verliet ons ongeveer een maand nadat ze geboren was. We weten nog steeds niet precies waarom, maar we vermoeden dat haar postnatale depressie een rol heeft gespeeld. In de eerste paar weken dat we alleen met z’n tweetjes waren, stuitte ik per ongeluk op jullie pagina. Ik was zo nerveus en bang om vader te zijn in het algemeen, maar nu was ik single vader en moest ik twee rollen vervullen. Ik was er niet zeker van dat ik het kon doen.”

Lees ook: foutje! Het ‘geweldige design’ blijkt niet te zijn wat deze vader dacht.

“Ik had elk ‘nieuwe ouder’-boek gelezen dat ik kon vinden en had meer dan 1000 uur op YouTube video’s gekeken over van alles: van het vlechten van haar en het lakken van nagels tot theorieën over hoe je om moet gaan met veel voorkomende ouderproblemen. In die tijd begon ik jullie pagina beter te bekijken en zag dat er andere vaders waren die in dezelfde penarie zaten als ik. De pagina begon een enorme versterker van mijn zelfvertrouwen te worden en het hielp me echt door dit alles heen.”

“Ik kijk altijd uit naar de ingezonden foto’s en lees de verhalen van sommige van de geweldige vaders van deze gemeenschap. Jullie hielpen mijn dochter en mij echt door een erg moeilijke periode.”

“We zijn tegenwoordig allebei erg blij en we groeien elke dag samen verder. Ze is nu 10 maanden oud en ik word nu regelmatig door mijn vrienden voor ouderschapsadvies gevraagd. We zijn een heel eind gekomen, mijn dochter en ik, en we zijn zeker weten een deel verontschuldigd aan deze pagina en de mensen hierop. Dus namens ons beiden wil ik jullie bedanken.”

Positief over ex

Behalve positieve reacties kwamen er ook negatieve reacties over de moeder van Persephone. Richard reageerde hier heel duidelijk op: hij wilde niet dat iemand iets negatief schreef over zijn ex. “Haar moeder is een fantastische vrouw en ik zal de paar mensen die negatieve dingen over haar zeiden, moeten vragen om dit alsjeblieft niet meer te doen. Het doet er niet toe wat je denkt, maar ze is de moeder van mijn kind en ik wens haar absoluut het beste toe.”

Lees ook: een brief van een vader aan zijn kleine meisje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*