‘De zomer is het beste seizoen voor het verwekken van baby’s’

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Baby’s die in de zomer zijn verwekt worden minder vaak te vroeg geboren en hebben een gezonder gewicht dan baby’s die in andere maanden zijn verwekt. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Princeton.

Resultaten

Wetenschappers analyseerden de gezondheidsgegevens van bijna 1,5 miljoen baby’s die in de VS geboren waren tussen 1996 en 2006. Het bleek dat vrouwen die in juni, juli of augustus in verwachting raken, minder kans hebben op een vroeggeboorte. De baby’s die ze krijgen zijn gemiddeld 8 gram zwaarder bij de bevalling dan kinderen die  in andere maanden ter wereld komen. Als vrouwen in mei in verwachting raken, hebben ze 10 procent meer kans op een vroeggeboorte dan wanneer ze in de zomer zwanger worden.

Hoe komt dit?

De onderzoekers vermoeden dat de verhoogde kans op vroeggeboortes bij deze vrouwen te maken heeft met jaarlijkse griepepidemieën in de winter. Vrouwen die in mei zwanger raken, bereiken het derde trimester van hun zwangerschap in de maanden waarin vaak griep heerst. Daardoor is mogelijk het risico op vroeggeboorte groter. De griep verklaart alleen niet alle verschillen tussen het gewicht en de draagtijd van baby’s uit verschillende maanden. Het zou kunnen dat ook bijvoorbeeld vitamine D (zonlicht) en voeding een rol spelen, zo denken de onderzoekers.

Bron: Nu.nl

Lees ook: 5 vreemde feiten over zwangerschap die je nog niet wist.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*