8x grappige uitspraken van vaders tijdens de bevalling

grappige uitspraken van vaders tijdens de bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tijdens de bevalling wil je als vrouw kunnen rekenen op de hulp van je partner. Maar dit verloopt niet altijd niet van een leien dakje en leidt soms tot hilarische uitspraken of -letterlijk en figuurlijk- pijnlijke momenten. Wij hebben de acht leukste uitspraken van vaders tijdens de bevalling voor jullie op een rijtje gezet.

Uitspraken van papa’s tijdens de bevalling

 • Terwijl ik aan het persen was, moedigde mijn man me aan: “Goed zo, ik zie het hoofdje al! Wat doe je nou?! Je zuigt hem weer terug naar binnen!”
 • Ik heb weeën en al behoorlijke ontsluiting, dus ik wil de verloskundige gaan bellen. Mijn reageert met: “Het is zondagochtend. Dat kun je niet maken!”
 • Mijn verloskundige was weg toen ik een perswee voelde. Ik schreeuwde naar mijn man: “Dat kind komt komt er nú aan!”, waarop hij reageerde met: “Ja dat is toch ook de bedoeling?!”
 • Ik had plots een enorme weeeënstorm, maar mijn man wilde de verloskundige niet bellen, want ‘tussen weeën zit een aantal seconden/minuten en dit ging te snel achter elkaar, dus het waren geen weeën…’

Lees ook: De grappigste dingen die bevallende vrouwen hebben geroepen

 • Onze kleine lag in een dwarsligging, waarop mijn man zei: “Zie je wel, net zo’n dwarsligger als ik.”
 • Tijdens de bevalling lag ik aan de CTG te creperen van de pijn, maar mijn vriend vermaakte zich wel. “Oh kijk schatje, er komt weer een wee aan. Oh, nog eentje. Aaah en nu zakt hij weer weg…” Alsof ik dat niet voelde!!
 • Ik was bezig met persen toen mijn man riep: “Oh, kijk een luchtballon!”
 • Terwijl de gynaecologe bezig was met hechten, riep mijn vriend: “Hé vriend, laat je nog wel een beetje ruimte over voor mij?” Ik kon wel door de grond zakken…

Maakte jouw partner ook een hilarische opmerking of beleefde jij door hem een ontzettend gênant moment? Let us know! Reageer onder dit bericht of op Facebook.

Lees ook: 7 dingen die je niet tegen een moeder zeggen die zwanger is van een jongetje

One comment

 1. 1

  Mijn bevalling heeft bijna vier dagen geduurd, je snapt dus wel dat het voor ons allebei nogal vermoeiend was. Ik kreeg uiteindelijk een ruggenprik en kon weer een beetje lachen en wat slapen. Maar mijn vriend niet, hij vond het allemaal zo spannend dat hij al vier dagen niet had geslapen. Uiteindelijk toen het maar niet opschoot met mijn ontsluiting was hij zo moe dat wij zeiden dat hij wel even kon gaan slapen. Alleen.. Er was geen extra bed of wat dan ook, dus toen heeft hij met extra dekens en kussens een bed gemaakt in de badkuip.. Hij heeft meer als een uur geslapen in zijn bad bed. Het zag er erg grappig uit! Ook vond hij mii tijdens het persen op een schildpad lijken.. Geen idee waar hij dat vandaan haalde!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*