De beste geboortefoto’s van Australië

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

victoriaDe geboortefoto’s van de Australische Victoria Berekmeri van Adelaide Birth Photographer zijn adembenemend. We zijn vereerd dat we haar prijswinnende foto’s mochten publiceren. Let op: één van de foto’s hieronder werd gecensureerd op een fototentoonstelling omdat sommige mensen de foto te confronterend vonden…

Victoria is verkozen tot ‘2013 Canon AIPP Australian Professional Documentary Photographer of the Year’. Ze won prijzen met de volgende foto’s:

adelaide price winning 2

Prijs: ‘Silver Award 2012 AIPP SA Professional Photography Awards’

Victoria: “Deze foto zond ik in voor de categorie ‘documentaire’. De foto vangt een geweldig moment tijdens de bevalling.”

adelaide price winning 3

Prijs: ‘Silver with Distinction 2012 AIPP SA Professional Photography Awards’

Victoria: “Deze zwangerschapsfoto is het resultaat van een berg ideeën en ervaringen die ik heb samengevoegd, om de achtergrond van de moeder en haar reis tijdens de zwangerschap te reflecteren. Ik wilde haar Japanse cultuur vangen op deze symbolische manier en toen ik dit kamerscherm zag, herinnerde ik me ineens het silhouette-werk dat mijn grootvader me heeft geleerd, waar ik altijd enorm van hield.”

adelaide price winning 4

Prijs: ‘Silver Awards 2013 AIPP Australian Photography Awards’ & ‘SA Professional Photography Awards’

“Zowel bij lokale en nationale wedstrijden wordt mijn werk erkend!”

Hieronder zie je de foto die veel discussie opriep:

adelaide price winning 1

Prijs: ‘Gold Award & Highest Scoring Print (Documentary Category) 2013 Canon AIPP Australian Professional Photography Awards’ & ‘Silver with Distinction 2013 AIPP SA Professional Photography Awards’

Victoria: “Dit prachtige meisje is geboren in Adelaide, in Australië, in een kamer vol met specialisten en mensen om te ondersteunen. Haar hart was in zo’n conditie dat ze meteen naar de IC geraced moest worden voor behandeling en dat ze zo snel mogelijk een hartoperatie in Melbourne moest ondergaan. De hand van de verloskundige over het hart van de baby, die haar de wereld in leidt, terwijl de baby heel hard huilt, symboliseert de geest en reis van dit kleine meisje.”

“Deze foto is een essentiële geboortefoto die veel mensen confronterend vinden, en vele andere vinden ‘m fascinerend. Het was een eer om deze foto te maken en te delen, en om hier zo’n hoge prijs mee te winnen.”

Schermafbeelding 2014-05-27 om 16.42.46

Bekijk hier ook een werkelijk prachtige foto van Victoria van een baby in jaren ’20-stijl!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*