Blogger Malou: “Nu zijn we écht een gezinnetje!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een paar weekjes geleden beviel blogger Malou van Madebymalou.nl van haar prachtige dochtertje Nomi. We vroegen haar van alles over haar zwangerschap en de bevalling. “Ze begon meteen te huilen, dat was echt geweldig om te horen.” 

2Zou je jezelf kort kunnen introduceren?

Ik ben Malou, 24 jaar en ik ben in mei getrouwd met Bart. We hebben het al 5 en een half jaar heel leuk samen, maar sinds kort weten we dat het met z’n drieën nóg leuker is. Op 10 november 2014 is onze dochter Nomi geboren.

“Gelukkig heb ik eerst getest, anders zou het toch een beetje gênant zijn geweest.”

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Ik was al een tijdje zo nu en dan misselijk, maar ik was vlak daarvoor nog ongesteld geweest, dus ik dacht dat ik niet zwanger kon zijn. Toen ik voor de zoveelste keer last had van mijn maag, besloot ik toch een testje te doen. Meteen kwamen er twee streepjes te staan en ik was stomverbaasd. Blijkbaar was ik dus toch niet ongesteld geweest, maar was het een innestelingsbloeding. Ik deed de test eigenlijk voor de zekerheid, ik was van plan om de huisarts te bellen om erachter te komen waar die misselijkheid vandaan kwam. Gelukkig heb ik eerst getest, anders zou het toch een beetje gênant zijn geweest.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Heel goed! Die misselijkheid in het begin was niks vergeleken met andere zwangere vrouwen, dus ik mag niet klagen. Zo nu en dan had ik laatst van mijn rug, maar verder heb ik nauwelijks kwaaltjes gehad.

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Het getrappel in mijn buik vond ik echt heel leuk. Het is zo bijzonder om je kindje in je buik te voelen! Vooral in het begin vond ik mijn groeiende buik ook heel gaaf, ik droeg al snel positiekleding, zodat je goed kon zien dat ik zwanger was.

39wekenWat vond je niet leuk en wat hielp je om daar doorheen te komen?

De rugpijn vond ik echt niet fijn, als ik een dag te veel had gedaan, merkte ik dat meteen aan mijn rug. Aan het einde was ik ook sneller moe, en alles werd wat zwaarder. Vanaf week 37 had ik echt zoiets van ‘nu mag ze wel komen’!

Had je nog cravings?

Alles waar tomaten inzitten vond ik lekker. Voor mijn zwangerschap ook wel hoor, maar nu was het nog iets erger. Ook vond ik melkchocolade echt heel lekker, terwijl ik normaal vooral van pure chocolade houd. O ja, en eierkoeken! Ik at echt belachelijk veel eierkoeken, haha.

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Geniet ervan, vooral in het tweede trimester. Daarna wordt alles wat zwaarder en daardoor kun je wat minder. Ik zou zwangere vrouwen ook adviseren om de meeste dingen in het tweede trimester te regelen en te kopen, dan weet je zeker dat je het zelf nog kunt.

Producten die je aanraadt?

De Zensy kruik! Tijdens mijn zwangerschap gebruikte ik hem voor mijn rug, het is echt een heerlijk ding! En nu ligt hij in Nomi’s bedje.

Hoe is je bevalling verlopen?

Nomi is geboren met een geplande keizersnee, omdat ze in een stuit lag. Een draaipoging of een stuitbevalling zagen we niet zitten, dus we hebben gekozen voor een keizersnee. We moesten ons om half 9 ’s ochtends melden in het ziekenhuis en om half 11 vond de keizersnee plaats. Het is me heel erg meegevallen, en Nomi werd al snel na het begin van de operatie geboren. Ze begon meteen te huilen, dat was echt geweldig om te horen. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen, mag je kindje na de geboorte meteen bij je liggen, dus toen ik gehecht werd, lag Nomi al bij me.

Hoe hebben jullie de naam gekozen?

Ik heb ontzettend veel namen opgezocht en lijstjes gemaakt. Bart en ik keken de lijstjes door en er bleven een paar namen over die we beide mooi vonden. We wilden haar graag een naam geven die niet zoveel voor komt, en daarom kozen we voor Nomi.

Nomi's eerste week 4Wat zijn 2 random facts over jezelf?

Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo’n goede huisvrouw, ik ben best slordig. Maar in de laatste weken van mijn zwangerschap moest alles schoon en netjes zijn, de nesteldrang sloeg flink toe! Ik vond het zelfs leuk om te babykleertjes te strijken, terwijl ik daar anders echt een hekel aan heb.

Een ander feitje is, dat ik echt van beautyproducten houd. Maar sinds Nomi’s geboorte heb ik nauwelijks beautyspulletjes aangeraakt, eigenlijk alleen maar shampoo en douchegel, haha. Een paar weken voor de bevalling haalde ik de nagellak van mijn tenen af, omdat je geen nagellak mag dragen als je een ruggenprik krijgt. Ik dacht dat ik na de bevalling toch wel snel mijn teennagels zou lakken, want ze zien er nu zo bloot uit, maar ik heb het nog steeds niet gedaan. Mijn prioriteiten liggen totaal ergens anders!

Wat was je baby-hoogtepunt van afgelopen week?

De hele week zit vol met hoogtepunten eigenlijk. Ik vond het heel fijn dat we naar huis mochten, en de avonden als gezinnetje op de bank vind ik ook echt geweldig. Daarnaast vind ik het sowieso heel fijn om alles zelf te doen, nu de kraamverzorgster weg is. Nu zijn we écht een gezinnetje.

Lees ook: blogger La Vie Sagista over haar zwangerschap en bevalling.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*