Baby’tje geboren in vakantiepark Center Parcs

sauna center parcs

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tim en Gaby Reesink waren heerlijk op vakantie in Center Parcs, toen Gaby plots persweeën kreeg. De verloskundige werd direct gebeld en was er net op tijd bij om de bevalling te begeleiden. “We hebben de baby in de sauna warm moeten houden,” vertelt papa Tim.

Jongetje geboren in Center Parcs, wordt warm gehouden in de sauna

De kersverse ouders hadden voor de zekerheid een koffertje met babykleertjes en luiers mee, maar toen plots de persweeën begonnen, was er geen tijd meer om naar het ziekenhuis te vertrekken. Toen verloskundige Marianne Wigbers het telefoontje kreeg, is ze met gierende banden naar het vakantiepark gereden. Nog voordat de ambulance ter plaatse kwam, was Marianne al aanwezig. Het had ook niet veel langer moeten duren, want zes minuten later kwam baby Arthur al ter wereld.

“Ik zag opeens die sauna staan in het vakantiehuis…”

Het is belangrijk om een baby’tje goed warm te houden na de geboorte. Omdat de juiste apparatuur niet beschikbaar was, zette Tim de sauna aan, zodat de verloskundige daar de onderzoeken kon doen en het kindje warm bleef. “Ik zag opeens die sauna staan in het vakantiehuis. Aan de vader heb ik gevraagd de sauna aan te zetten. Daar heb ik het kindje gecontroleerd. Arthur en ik genoten ervan!”

Familieplakboek

Gaby en Arthur zijn weer thuis en alles gaat gelukkig goed. De trotse vader vertelt aan RTL Nieuws: “We zijn maar druk met hem, maar Arthur doet het erg goed. Hij drinkt als de beste.” De foto waar verloskundige Marianne met Arthur in de sauna staat, komt in het familieplakboek van de familie.

Foto: ‘Mother with a child in sauna‘ door Shutterstock

 

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*