10 dingen die je niet moet zeggen tegen moeders die borstvoeding geven

borstvoeding geven aan baby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Als je borstvoeding geeft, krijg je van allerlei mensen opmerkingen over je heen. Of het nu gaat om het feit dat ze het in het openbaar borstvoeding geven niet vinden kunnen, of dat ze het een vies idee vinden, of er gewoon grappen over maken. Veel van die opmerkingen zijn niet even handig. We zetten er een paar op een rijtje.

10 x wat je niet moet zeggen tegen vrouwen die borstvoeding geven

Onbedoeld kunnen mensen precies de verkeerde opmerkingen maken. Zeker als degene die het zegt niet goed bekend is met de moeder die borstvoeding geeft, kunnen opmerkingen soms helemaal verkeerd overkomen. Dit is wat je níet moet zeggen:

1. Zorgt het geven van borstvoeding er niet voor dat je borsten gaan hangen?
En als ze gaan hangen, wat dan nog? De enige manier om je borsten strak en vol te houden is:… nooit zwanger te worden en niet oud te worden.
2. Geef hem gewoon de fles, het kan geen kwaad.
Borstvoedinggevende ouders hebben zo hun struggles, maar ze vinden het fijn om borstvoeding te geven. Daarom zetten ze zich er volledig voor in. Ze gaan pas over op de fles als ze dat zelf willen, jouw mening brengt daar geen verandering in.

Bekijk ook deze emotionele foto’s: vrouw met borstkanker geeft borstvoeding.

3. Je borsten zijn enorm!
Dat hoef je niet te zeggen, want dat weet de moeder zelf ook wel. Ook al is het een compliment, je zou je er zelf ook ongemakkelijk onder voelen als iemand hier de nadruk bij jou op legt.
4. Het lijkt wel of je dag en nacht aan het voeden bent, krijgt je baby wel genoeg?
Hoe vaak eet jij zelf wat? Dat is toch ook vaak? Ook al kost het voeden van de baby veel toewijding en tijd, de moeder heeft er voor gekozen om dit te doen. Zeg liever iets liefs, in plaats van kritiek te geven. Dat kan ze best gebruiken.borstvoeding geven in het openbaar
5. Flesvoeding is even goed als borstvoeding? Waarom doe je al die moeite?
Iedereen heeft zijn eigen redenen om borstvoeding te geven. Vraag naar de reden achter de keuze, in plaats van te impliceren dat het een verkeerde keuze is. Borstvoeding geven is een natuurlijke manier van het voeden van je kind en wie ben jij om daar tegenin te gaan?
6. Wanneer ben je van plan te stoppen met borstvoeding?
Als je het geïnteresseerd vraagt, is het helemaal oké. Maar besef wel dat de moeder dit van iedereen te horen krijgt. Vraag je het met een toon van ‘je bent ook gek dat je nog steeds borstvoeding geeft’, dan kan je een antwoord wel vergeten.
7. Mevrouw, kunt u alstublieft ergens anders borstvoeding geven?
Je kunt onmogelijk heel de dag thuis zitten. En ook als je van huis weg bent, moet je borstvoeding geven. En dat kan je iemand toch niet op het toilet laten doen?
8. Borstvoeding geven vergt van mij te veel betrokkenheid.
Borstvoeding geven aan je baby geeft je verplichtingen. Maar zwangerschap, bevallen en het opvoeden van je kind vergt ook veel van je. En dat doe je ook uit liefde voor je kind.leeftijd borstvoeding vragen
9. Ik ben echt voor het geven van borstvoeding, maar…
Alsjeblieft, begin niet met de ‘maars’.
10. Heeft de baby niet net gedronken?
Soms gebeurt het dat de baby net gedronken heeft en na 30 minuten weer om drinken vraagt. Een pasgeboren baby drinkt wanneer hij wil. Natuurlijk probeer je er regelmaat in aan te brengen, maar soms is het niet anders.

Welke opmerkingen heb jij gehad? Laat het ons weten in je reactie hieronder.

Lees ook: 8 x wat je NIET moet zeggen tegen een keizersnee-moeder.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    Ongelooflijk… Wat een naargeestig en negatief stuk over borstvoeding. Alsof borstvoeding een opgave, opoffering of specialisme is… Doe normaal.
    Borstvoeding zou de norm moeten zijn. Het is niet normaal dat een baby een fles krijgt. Kunstvoeding, dat is pas bijzonder.
    Door artikelen zoals deze blijven taboes in stand.
    Lees liever eens een artikel op kiind.nl. Daar zit geen verborgen boodschap achter.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*