Zwangerschapsshoot: “Elke zwangere vrouw verdient zo’n shoot!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jill was een van de modellen die zich opgaf voor het bijzondere project ‘Beautiful from the inside and out’. Dit is een initiatief dat onzekerheid bij zwangere vrouwen bespreekbaar wil maken en vrouwen zelfvertrouwen wil geven door mooie foto’s van hen te maken.

Jill: “Zwanger zijn is voor mij het meest bijzondere dat ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt. Op de allereerste plaats is het zwanger mogen zijn al heel bijzonder. De spanning vooraf over het feit of je wel of niet vruchtbaar bent. Wij hadden het geluk dat ik snel zwanger was en hebben dus ook niet lang in spanning gezeten.”

Leuke reacties

“De eerste 20 weken van de zwangerschap gebeurde er ontzettend veel in mijn lichaam. Niet eens zozeer aan de buitenkant, want je zag niet dat ik zwanger was. Aan de binnenkant des te meer. Ik had ontzettend veel buikpijn, was misselijk en moest regelmatig spugen. Vanaf een week of 20 voelde ik me een stuk beter. De veranderingen aan de buitenkant werden steeds beter zichtbaar. Mijn buik groeide, ik voelde de baby steeds vaker en beter bewegen. Mensen zagen nu dat ik zwanger was, waardoor ik leuke reacties kreeg. Dit maakte het gevoel dat er een kindje op komst was meer echt.”
Jill 1

Invloed op zelfvertrouwen

“Vanaf week 28 groeide niet meer alleen mijn buik, maar begon ik overal dikker te worden. Mijn gezicht werd voller, mijn armen dikker en mijn broeken zaten strakker. Dat had bij mij zeker invloed op mijn zelfvertrouwen. Het ene moment ben ik blij met mijn lichaam, het andere moment kijk ik in de spiegel en ben ik helemaal niet blij met wat ik zie. Het is niet eens mijn buik die ik niet mooi vind, want mijn buik vind ik heel mooi. Maar dat je overal dikker wordt, vind ik met momenten nog wel eens lastig. Het houdt mij gelukkig niet tegen om dingen te doen en te ondernemen. Ik voel me momenteel ontzettend goed (ik ben 32 weken zwanger). Ik sport nog zeer regelmatig en ben nog heel actief.”

Zwangerschapskleding: lastig!

Jill 2“Verder vind ik het nog steeds heel lastig om zwangerschapskleding te kopen. Broeken zijn geen probleem, maar t-shirts en truien enzo heb ik niet gevonden. Ik voel me nog steeds niet fijn in zwangerschapskleding en ik draag het dan ook niet. Buiten mijn zwangerschapsjeans heb ik het geluk dat ik mijn gewone kleding nog aan kan. De meeste shirts met stretch passen me nog gewoon. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen dit geluk niet hebben en wel tegen het probleem aanlopen dat ze ‘verplicht’ zwangerschapskleding aan moeten. De meeste kleding vind ik persoonlijk erg oudbollig. De kleding die wel mooi is, is duur en niet voor iedereen betaalbaar.”

Bekijk ook: wauw, deze 8 maanden zwangere vrouw doet ons versteld staan!

Elke zwangere vrouw verdient dit!

Jill 3

“Ik vond het heel fijn dat de make-up en de kleding door Dreamy Pictures geregeld werd. De jurk die ik droeg vond ik prachtig en dat geeft je zeker veel meer zelfvertrouwen. Wanneer je mooi opgemaakt bent, je haar goed zit en je kleding aan hebt die goed past en mooi is, geeft dat je zelfvertrouwen een boost. Elke zwangere vrouw verdient zo’n shoot en ik ben er ook van overtuigd dat elke vrouw er prachtig uit ziet als zij door de juiste fotograaf gefotografeerd wordt. Ik heb me tijdens de shoot ook geen moment ongemakkelijk gevoeld.”

“Nu ik de shoot gezien heb, ben ik heel tevreden met het resultaat en vind ik de foto’s prachtig. Ik krijg veel positieve reacties op de foto’s. Hierdoor verdwijnen die onzekerheden weer even naar de achtergrond en kan ik met trots kijken naar mijn zwangere lichaam en hoe mooi het wel niet is om zwanger te zijn.”

Het project “Beautiful from the inside and out” is mede mogelijk gemaakt door:

Fotografie: dreamypictures.nl & facebook.com/dreamypicturesphotography
Hair & Make-up: morethanmake-up.nl
Kleding: vidamama.nl

Lees ook: lesbisch stel deelt bijzondere zwangerschapsfoto’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*