“Er is weinig ruimte om echt over onzekerheid te praten, als zwangere vrouw.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Sanne was een van de modellen die zich opgaf voor het bijzondere project ‘Beautiful from the inside and out’. Dit is een initiatief dat onzekerheid bij zwangere vrouwen bespreekbaar wil maken en vrouwen zelfvertrouwen wil geven door mooie foto’s van hen te maken.

Sanne: “Er zijn zoveel mooie verhalen over aanstaande mama’s met een steeds groter wordende buik. Mama’s die stralen en de hele dag door complimentjes ontvangen over hun veranderende lichaam….. Hoe kan het dat ik, als ik door deze boekjes en verhalen blader, vooral hele andere gevoelens bij mezelf ontdek? Gevoelens die eigenlijk nergens beschreven worden. Hoe trots ik ook ben om moeder te worden en hoe ik ook elk moment geniet van het wondertje in mijn buik, toch ben ik onzeker als ik mijn veranderende lichaam bekijk (en bedenk hoe dit lichaam er na de zwangerschap uit zal zien).”

sanne 2

Geen ruimte om erover te praten

“Zodra ik over mijn onzekerheden praat, merk ik dat dit door vrienden, familie en ervaringsdeskundigen (oftewel andere mama’s) vaak wordt weggewimpeld met uitspraken als: ‘och, het maakt toch niets uit hoe je er uit ziet, als het kindje maar goed groeit’ en ‘die kilo’s vliegen er toch wel af als je borstvoeding gaat geven’. Kortom, uitspraken die niet echt helpen in het wegnemen of geruststellen van mijn onzekerheid. Er is weinig tot geen ruimte om hier echt over te praten.”

De kilo’s

“Een ander ‘hot item’ is je gewichtstoename. Ook hier is weer veel over te lezen en heeft iedereen wel een mening. Ontelbaar keer wordt mij gevraagd hoeveel ik al ben aangekomen. En waarom? Is het om diegene zichzelf beter te laten voelen, om te checken of je wel tot de ‘gangbare norm’ behoort, of een verdekte vraag om te checken of je jezelf niet te dik vindt…? Waarom is het getal op de weegschaal (zwanger of niet zwanger) toch altijd zo belangrijk voor (voornamelijk) vrouwen?”

Bekijk ook de zwangerschapsshoot van Jill die ook meedeed met dit mooie project.

sanne 3

De shoot

“Op een middag genoot ik in de tuin van een voorjaarszonnetje. Ik las de oproep voor de zwangerschapsshoot van Dreamy Pictures. Ik aarzelde even maar dacht daarna “waarom ook niet?” Het kan geen toeval zijn: zij zochten iemand die rond 31 mei 30 weekjes zwanger is, en ja… dat was ik. Weken gingen voorbij, totdat ik blij verrast was met een bericht in mijn mailbox dat ik gekozen was uit de vele aanmeldingen. Wauw, dat gaf wel even een boost aan mijn zelfvertrouwen. Het idee om mijn groeiende buik (waar ik inmiddels een soort van haat-liefdeverhouding mee heb gekregen) vast te leggen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn dochtertje, vond ik een mooi idee.”

Zelfverzekerder

sanne1

“Terugkijkend op de shoot, waar ik vanaf het eerste moment enorm veel van heb genoten, kan ik alleen maar concluderen dat ik heel trots ben dat ik het heb gedaan. Het heeft mij veel zelfverzekerder gemaakt. Met andere ogen naar jezelf kijken, echt durven kijken en dan niet alleen naar de puntjes die jou opvallen. Ik ben trots en weet zeker dat mijn kleine muppie dat ook zal zijn. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en dat ze er alles aan gedaan hebben om het resultaat fantastisch te laten zijn. Een aanrader voor ieder ander! Trots zijn op je lichaam, liefde voor jezelf en je vooral niet gek laten maken door anderen, zijn belangrijke waarden die ik mee wil geven aan mijn kleine meisje.”

Het project “Beautiful from the inside and out” is mede mogelijk gemaakt door:

Fotografie: dreamypictures.nl & facebook.com/dreamypicturesphotography
Hair & Make-up: morethanmake-up.nl
Kleding: vidamama.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*