Tweeling 18 dagen na elkaar geboren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De meeste tweelingen worden maar een paar minuten na elkaar geboren. Maar de eeneiige tweelingbroers Link en Logan zijn niet eens in dezelfde maand jarig: Link kwam ter wereld op 29 september en Logan werd op 17 oktober geboren.

Bevalling bij 23 weken zwangerschap

Holli Gorveatt was 23 weken zwanger van de tweeling toen ze door complicaties afgelopen maand beviel van Link. Link woog iets meer dan 1 pond bij zijn geboorte. Zijn broertje Logan was nog kleiner doordat het bloed dat door de placenta stroomde niet evenredig verdeeld was over de twee jongetjes. De dokters besloten daarom om een een risico te nemen en te proberen of het jongetje langer in de baarmoeder kon blijven.

Bekijk ook: tweelingbaby’s ontmoeten elkaar voor het eerst na de geboorte.

En toen werd ook Logan geboren

couveusekindjeMet de behandelmethode ‘Delayed Interval Delivery’ was het plan dat Logan pas geboren zou worden tegen de uitgerekende datum in januari. Dit liep anders: Logan móest wel afelopen weekend geboren worden, omdat ze bang waren voor een infectie. Het kindje werd met een spoedkeizersnee geboren, en het bleek dat ze de juiste beslissing hadden genomen. Logan woog 740 gram toen hij werd geboren, zo schrijft z’n moeder op Gofundme.

Verschillen

Maar 10 procent van de baby’s overleeft een bevalling bij 23 weken, zoals Link overkwam. Gelukkig wordt hij steeds sterker. Mogelijke verschillen in gezondheid tussen de broers zullen waarschijnlijk tegen de basisschoolleeftijd niet meer op te merken zijn.

Bron: Parents – Foto: ‘Couveusekindje’ via Shutterstock

Lees ook: moeder deelt foto van gevlochten navelstreng van haar tweeling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*