Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance. Karin: “Om er voor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”
Recepten voor zwangere vrouwen – Eiersalade
Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: Eiersalade met zongedroogde tomaten en alfafa.
Kiemgroenten zoals alfalfa hoor je kort in kokend water te dompelen als je het rauw wilt serveren. Kiemgroeten zijn kwetsbaar voor kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, zieken en bejaarden. Het kan dat het ziekteverwekkende bacteriën bevat. Wanneer je het in kokend water dompelt maak je de alfalfa bacterie vrij. Alfalfa is een groente wat veel koolhydraten, eiwitten, vitamine A & C, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium bevat. Het is ook een goed hulpmiddel bij het afvallen.
Karin schreef nog meer recepten voor zwangere vrouwen: lees ze hier.
- 6 eieren
- 4 zongedroogde tomaten
- eetlepel rode pesto
- 2 eetlepels olie (van de zongedroogde tomaten)
- snufje zeezout
- 1 eetlepel (bio) mayonaise
- pistachenoten
- augurken (optioneel)
- alfalfa (optioneel)
- kaapse goudbessen (optioneel)
- Kook de eieren.
- Neem de gekookte eieren in een kom en doe er 4 zongedroogde tomaten en 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten bij.
- Pureer het geheel.
- Doe er een snufje zeezout, mayonaise en pistachenoten doorheen en mix het geheel.
- Serveer eventueel met augurken, alfalfa en Kaapse goudbessen.