Pakkende fotoserie: kindertijd zonder technologie

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ze besloten om hun kinderen uit de buurt van technologie op te laten groeien. De foto’s laten je verlangen naar je eigen kindertijd!

Fotoserie van het leven van haar kinderen zonder technologie

We dromen er misschien allemaal wel van: dat je kinderen lekker buiten spelen en maar een half uurtje tv per week kijken. Maar een leven waar de kinderen helemaal zonder technologie leven; zonder tv en zonder iPhone, is nog niet veel mensen gelukt. Fotografe Niki Boon liet haar kinderen opgroeien in de natuur en zonder afleiding om hun heen van moderne technologie. In de foto’s die ze van haar kinderen nam, zie je terug hoe ze genieten van het ‘eenvoudige’ leven.

fotoserie zonder technologie

Bekijk ook deze foto’s: Vader fotografeert ‘onbelangrijke’, maar prachtige momenten uit het leven van zijn peuters

Magische kindertijd zonder moderne apparatuur

“We leven een eenvoudige leven op het platteland van Nieuw Zeeland, op ons gebied van 4 hectare omgeven door rivieren, kust, oerwoud en heuvels. Mijn kinderen gaan niet naar school, leven zonder tv of moderne elektronische apparatuur, een levensstijl die misschien onconventioneel oogt voor sommigen, maar ik ben hier om de magische plaats te vieren waar ik met mijn familie leef,” vertelt Niki.

kinderen natuur

spelen met gras zomer kinderen

kinderen spelen in de regen

kinderen kippen huisdier

Vrijmoedig spelen in de natuur

“Ik documenteerde hun dagen, samen, in een omgeving vol van natuur en vrijmoedig spelen. Ik fotografeer een fysiek verslag van hun kindertijd, het leven zoals het is… echt… maar ook als een reflectie van een kindertijd diepgeworteld in mijn eigen verleden… een oprechte plaats van vrijheid… een kindertijd die ik nu doorgeef aan mijn eigen kinderen.” modder bad kinderen

hond kinderen huisdier

spelen kartonnen doos kind

Lees meer: Wat een foto’s! Bevallen in een bad met bloemblaadjes, omringd door kaarsen
kinderen zwemmen

water kinderen

Frank en vrij zonder moderne technologie

“Hoewel het enorm persoonlijk is, geloof ik dat anderen een connectie zullen voelen met sommige aspecten van hun eigen kindertijd,” vertelt Niki. “Ik geloof dat mijn kinderen precies daar zijn waar ze horen: onder de modder, rennend en levend van de natuur. (…) Ze horen hier: frank en vrij.”

keuken plezier kinderen

kinderen spelen poppen

oude auto kinderen spelen

lezen kinderen

zomer spelen kinderen

lammetje meisje

 

Fotografe: Niki Boon

Lees hier moderne technologie en opvoeding:  Tablets, tv en jonge kinderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*